Biken, dnešný deň, prehľad blogov..

Aj s menšími príznakmi získanej slabej chrípky som si po práci sadol na bike otestovať blogportál ;-)


Hneď na začiatku som sa ako vždy podivil nad človekmi, zrejme časť rodiny, tá mužská točila pedálmi a zozadu mi už bolo jasné, že telefonuje – príznačné knísanie hornej časti bicykla zľava doprava. Sprvu som mal pocit, že bude dobre, keď ho predbehnem trošku tesnejšie. Keď moje predné koleso dobehlo úroveň jeho zadného, zľava spred jeho zloženej ľavej ruky vykukla malá hlava – priamy potomok ešte moc nechodivý.
Nedá sa to nechať bez komentára – nemám moc rád telefonovanie za jazdy. Na aute ohrozuje taký telefonujúci kretén celé svoje široké okolie ako časovaná bomba. Na biku či korčuliach síce hlavne seba, ale s tým dieťaťom…
Pár metrov pred nimi korčuľovala zrejme manželka a na biku starší potomok. Keď už nemá rozum chlap, aspoň jeho žena mu to dúfam dobre otočila okolo hlavy.
Viem, aký nebudem.
Na trase, kadiaľ jazdím ja a ďalšie množstvo ľudí býva každú sezónu jeden smrteľný úraz. Na to myslím hneď potom ako sadnem na sedadlo.
Na otočke som si otvoril blogportál, priznávam ešte predtým SME. Hm veľa blogov generuje kód trošku nezobraziteľný v PDA. V jednom prípade je trošku divné už samotné RSS. Proste html entity namiesto diakritiky sa v PDA nenosia. U pár PDA sa mi nič nezobrazilo. Iné majú stĺpcový design aj v PDA. Relatívne pekne sa zobrazil spravodaj. Snáď si ešte premaľujem defaultný čiernu na bielom na inverz a navigáciu s formulárom na komentáre dám cez CSS, aby v PDA zobrazení neplietla.
Otvoril sa mi Markoffov komentár k drogám a k nemu len toľko. Cítim s jeho odporom k dymu z cigariet, avšak trošku by som chcel skrotiť jeho militantné vystúpenie. Ide o paušalizáciu, ktorú dáva dosť najavo :-). Takže takto: v Bratislave je zákaz fajčenia napríklad v prístreškoch MHD, čo kvitujem a bez výhrad dodržiavam. Trošku smiešna mi pripadá snaha zakazovať fajčenie v reštauračných zariadeniach. Myslím si, že je to právo a kompetencia majiteľov podnikov. Nikomu sa nebráni prevádzkovať nefajčiarske podniky a nikomu sa nebráni ich preferovať. Zákaz propagácie (aj skrytej) v bežných periodikách treba a nie je prečo proti nemu protestovať. Zasa si myslím, že reklama v erotických časopisoch či v nočných časoch v TV (napríklad namiesto tých STUPÍDNYCH pornoreklám) by nemuselo nikoho popudzovať. Nemuseli by sa potom vymýšľať tie smiešne kulehy typu KÁVA MILDE SORTE. Čo ešte dodať?
Už pár dní vo mne vŕta otázka, či existuje nejaký site, kde by som pekne na kope našiel ikonky typu XML, PDA, TXT, xHTML, CSS.. kto o niečom takom vie?
K RSS zhrnutiu na POOH.CZ: nie je nakoniec lepšie generovať tých RSS naraz viacej? Aspoň ja som narazil na primitívnosť RSS pluginu pre Trillian, tak som mu predhodil trošku prísnejšie. Teraz keď som prešiel na Movable Type som síce zviazaný jeho prostredím (predtým som generoval RSS PHP skriptom v podstate v akom tvare a obsahu som si želal) ale aj tak je konfigurovateľný obsah. A to ešte uvažujem, či by niekedy nebolo lepšie rovno generovať aj RSS s linkami na PDA verzie stránok :-)
Na chvíľu sa odlepujem od klá… aha – čítam práve Červeného trpaslíka knižne, doporučujem …snice.

Môže sa Vám ešte páčiť...