Listujem časopisom PC_SPACE 5/2003

Takže som si zasa kúpil PC_SPACE (hm, celkom pekné stránky avšak fixed width bŕŕ).. | odkaz na TV TIME: vypínadlo počítača v štýle o 75 minút sa vypni alebo niečo spusti..


Hardwarové novinky ma už dlho nezaujímajú, je to pri tom galope zbytočné, ak budem o rok meniť Athlona 1G za niečo čo neexistuje, tak proste kúpim procák za 4 litre a k nemu dosku, pamäte Apacer a zrejme celú skrinku, pretože nemám chuť ani rozoberať tú čo mám teraz.
Linux novinky: vyšiel Netscape 7.02? Prečo?
COFAX 2002 už nevykopávajte, vyhnije skôr
Vložená reklama HP: ipak 1915 parametre z rovnomenného roku a cena ako dvakrát výkonnejší a lepší AXIM.
Nový MS Office 2003 nie je za čím sa hnať, otlak 2003 som už obkecal.
Putty konečne niekto našiel tento krásny terminálový program pre telnet a ssh
TV karty uverejnené portfolio sú produkty na jedno kopyto, u Averu to platí najviac, LifeView má otrasné diaľkové ovládanie. Vospolok by som konečne chcel počuť prečo na w98 tv karta nežere procesor ale pod winxp už áno a jediné čo sa s tým dá robiť je mať 20ghz procák :-( nie je totiž ešte tv karta skvelá vec, keď popri náročnejšej práci sa obraz v tv zasekáva.. zatiaľ platí, že winxp a tv karta nie sú ideálna voľba.. v tomto kontexte je úplne jedno akú kartu si vlastne kúpite. a verte mi, že funkcie „naviac“ sú zbytočnosť na 99.9 percenta budete iba kukať.
Čítačka pamäťových kariet zabudovateľná do pozície disketovky od Apaceru za 858 korún bez DPH. na disketovku už kašlite a ak máte foťák a viac ako jednu kartu, tak berte radšej toto. Ja osobne si to ale nekúpim :-)
IIYAMA VisionMaster 1451 za neveriackych 9999 korún a to už s DPH!! Okamžite si poň leťte! Pozor, nemá Diamontron obrazovku, to preto tá cena :-)
Hama PC@INNOVATION, šuplíček do diery kam sa strkajú veľké mechaniky s konektormi 2xUSB, 1x FireWire, line in, line out, midi/joystick/volant. Za 890 bez DPH je to už pomerne znesiteľné, aj keď si myslím, že u novších skríň by toto všetko malo byť vpredu. O pár mesiacov už bude tradičných 2xUSB už tragicky málo! Mimochodom ani neviete aký úzky profil je obyčajný predlžovák na USB: kábel, ktorý vopcháte do počítača a na druhom konci je USB samica.. jeden som si vyžobral, pretože naozaj je lepšie pchať tie veci niekde blízko klávesnice – ozaj prečo niekto nevymyslel čo je na Mackoch už roky: usb konektory priamo v klávesnici??
Načasujte si zapínanie a vypínanie PC. Kopec spomenutých programov, zväčša sa vyznačujú megalomanením autorov, čiže snahou čo najviac zasrať desktop windowsu. Preto som si naprogramoval svoje vlastné vypínadlo, ktoré supluje to čo býva na televízoroch a veľmi ľahko sa mi implementovalo do bRemote (program na obsluhu diaľkovým ovládaním z moje TV karty – skriptom si môžete napasovať ovládanie na čokoľvek), ale pôjde to aj v Girderovi. Takže moje vypínadlo nájdete na http://madaj.host.sk/software/ a volá sa TV TIME.

Môže sa Vám ešte páčiť...