MatrixF5: chyby tvorcov

Asi by vás mohli zaujať akých chýb sa mohli dopustiť filmári a tak tu sú nejaké v češtine. Nerovnaké tváre v scéne 100Smith&Neo som si jasneže všimol aj ja (živých tam bolo 11 a zvyšok copy&paste).


Ak chcete tu je kompletný zdroj: novinky.cz
Většina chyb je spojena s honičkou na dálnici. Server upozorňuje, že jedno z převracejících se aut je prázdné, že pohled do zpětného zrcátka nedopovídá tomu, co se ukazuje zvenku, či že v různých záběrech není dodržen odstup mezi pronásledovanými a pronásledovateli. Také jeden z kaskadérů má odlišnou postavu než herec, kterého zaskakuje.
Honička v rychlosti 10 km/h
Jednu ze zrad přineslo značení na dálnici. V honičce, kdy jede Trinity na motorce, server odhadl z toho, jak pomalu mizí bílá přerušovaná čára pod předním kolem, že se motocykl ´řítí´ rychlostí kolem deseti kilometrů za hodinu.
Ve scéně, kdy jede Trinity autem, je zas při záběrech z interiéru patrné, že dveře jsou zajištěné, při záběrech zvenku přes okýnko je vidět, že jsou odjištěné.
A když Morpheus bojuje na střeše trucku, herci nemají žádné stíny, přestože ostatní objekty včetně samotného nákladního automobilu stíny mají.
Asi největšího lapsu se tvůrci dopustili ve scéně, kdy je přerušen přívod energie do města. Zhasnou nejen domy, ale i světla aut, přestože ta nemohou být ovlivněna výpadkem elektřiny.
V celcích bojů s naklonovanou stovkou agentů Smithů je patrné, že mnozí z nich nevypadají jako agent Smith. A když se otočí ti, kteří mají Smithův obličej, je vidět, že zezadu mají úplně jinou hlavu.
Zrádné brýle
Další chyby odhalily reflexní brýle, jeden z poznávacích znaků hrdinů. Když stojí agent Smith přímo v cestě Neovi a Morfeovi, v jeho reflexních brýlích se zobrazuje jen prázdná chodba, přestože proti němu stojí tři lidé. Ve scéně, kdy Smith mluví s Neem v parku, zrcadlí se v jeho brýlích vidět stativ a použité světlo.
Takto postižen však není jen Smith, ale také Morpheus. Když před koncem filmu hovoří o válce a osudu, je v jeho brýlích vidět mikrofon a kamera.
Hodně chyb se také nakupilo při setkání Nea a Oracle, která má občas na hlavě zbloudilý vlas a občas ne. V prvním záběru se její ruka dotýká jejího spánku, v následujícím braném zezadu má ruku pod bradou a v dalším se opět dotýká spánku.
V kratičkém prostřihu na plot je také patrné, že je na něm nastříkaný nápis One, když však o chvíli později kolem něj jde agent Smith, nápis tam už není.
A obligátní chyba je patrná ve scéně, kde je Trinity zabita, zavírá oči a ztrácí vědomí. Když se po chvíli kamera, která mezitím zabírala Nea, opět zaměří na Trinity, je vidět, že mrká.
Viac aj na: Movie Mistakes

Môže sa Vám ešte páčiť...