PDA versus digitálne fotobanky

Digitálne fotobanky (zariadenia na ukladanie fotiek z digfoťáku) nájdete v každej predajni s digitálnymi foťákmi avšak keď sa lepšie zamyslíte, tak PDA s vhodným softwarom je lepším riešením.


Fotobanky zväčša slúžia svojim pevným diskom a preto zvýhodňujú fotografa s vysokou kadenciou fotiek. Občas majú menší displej na prezeranie a mazanie fotiek. Prípadný MP3 prehrávač možno poteší. A teraz PDA: má síce menšiu pamäť, porieši sa zatiaľ snáď IBM mikrodrajvom ale zvyšné výhody: väčší displej, komfortnejšie prezeranie a manipulovanie s fotkami, editačný software na fotky pre nejaké tie nenáročnejšie úpravy poteší viacej. MP3 prehráva aj PDA. Navyše je PDA menšie ako bežná fotobanka. K tej kapacite sa dá povedať len toľko, že prípadov, že sa fotograf dostane do situácie, že bude odtrhnutý od internetu, notebooku alebo inej možnosti ako fotky zarchivovať je menšia ako nutnosť využiť výhodu PDA.
K PDA ešte tipy na software pre fotografov, ktorý sa dá nájsť na internete, napr. http://www.pocketpc.cz/ kde som videl tak 2-3 kalkulátory na výpočty všetkých tých nepochopiteľných hodnôt :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...