Platobná karta story

Pred chvíľou som bol v obchode a predomnou staršia pani platila platobnou kartou..

.. pokladňa, kde chcela platiť však nemala „čítačku“ (POS terminál), tak si predavačka v pohode vypýtala PIN ku karte, odbehla, pani sa strachovala asi viac o obal ku karte. Po chvíli sa vrátila predavačka od predajne vybavenej čítačkou aj s papierikmi. V škatuli s peniazmi viacmenej nechcene skryla aj samotnú kartu, podala ju až po 10-15 sekundách naspäť.

Tak ja neviem, čo je zle?

Že si pani len nedávno novotou sršiacu kartu zobrala z banky (lebo jej ju dali zadarmo?), že si neprečítala tie dve minipríručky ku karte, ktoré majú tak veľa strán, že logika ani tak nepustí a to čísielko má asi význam?

Chvíľku som mal chuť dobehnúť tú pani a poradiť jej, aby si dala minimálne zmeniť PIN, potom ma to prešlo, nevyzerala ako socka a pár tisíc z účtu dole by ju možno naučilo logike, aj keď možno dosť kruto. Pevne dúfam, že keď príde domov, tak jej to už niekto rozumnejší vysvetlí, pretože si myslím, že sa určite pochváli aká bola obozretná (pretože hneď ako došla predavačka až dvakrát sa po kartičke pýtala, vlastne už dodatočne)

Poďme sa baviť teraz o tajných kľúčoch nahraných do občianskych preukazov :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...