Recenzia? Firebirdu od Marrkofa

My sa môžeme hádať koľko chceme o tom, že mozilla či ie vedia-nevedia html, xhtml, css1-2-3 a nakoniec recenzia od Markoffa (nielen jeho) môže skončiť v tom, že sa „recenzuje“ obal ;-).


Samozrejme chápem, že zaujímavé a predurčujúce je aj to čo je mimo jadro prehliadača ;-) ale dôraz na to by som kládol až po splnení istých predpokladov na prehliadač samotný. K tomu vypínaniu obrázkov len toľko, že je to vecou umožnenia „vlastných“ css v prehliadači, takže ak si vlastný css nadefinujem ako important img display none, tak obrázky skončili. Dokonca je to aj trošku pružnejšie riešenie.
Do nejakej prestrelky o schopnostiach prehliadačov sa nechcem dať zatiahnuť, takže zhrniem:
– áno vadí mi príliš rozmerná plocha pre tlačítka v prehliadači a pokiaľ nijakým spôsobom nevie „skryť“ vačšinu panelov s nimi, tak mi to lezie na nervy
– vadí mi, že odkazy na stránky, ktoré mám na ploche neotvárajú nové okno prehliadača ale mi „premažú“ otvorenú stránku v inom okne – platí to o sračke menom IE ;-) – kto už pár krát takto prišiel o napísaný text v komentároch na diskusných stránkach vie o čom hovorím..
– vadí mi ak si prehliadač akýmsi divným mechanizmom pamätá veľkosť svojho okna a nijakým spôsobom neviem zistiť ako ho donútiť, aby sa ako nové okno otváral v mnou určenej veľkosti a polohe – a to mi vadí tiež veľmi ;-)
– vadí mi, že si prehliadač po načítaní stránky (ktorej to trvá trošku dlhšie) dokáže zobrať focus okna a počas kukania niečoho iného na mňa zrazu vybafne novonačítaná stránka
– vadí mi, že pád na nejakej stránke si so sebou berie všetky okná prehliadača ;-)
– vadí mi, že niektoré prehliadače nemajú normálne Zoomovanie, také aké má napríklad Opera..
Teraz to čo mi vadí u IE, ops… vlastne aj to hore sa ho týka…:
– vadí mi akým spôsobom IE chápe MARGIN A PADDING v CSS. To ma neskutočne a veľmi serie!
– vadí mi, že defaultné písmo je väčšie ako defaultné písmo v Opere či Mozille,

papa

Môže sa Vám ešte páčiť...