Chaosný deň – teda ja

Dnes som opäť raz robil kopec zbytočností, životné poistky, hračičkovanie s dialupom na PDA, nové obrazovky bankomatov, nejaká ďalšia robota


Už pred pár dňami mi prepukla informácia, že mi poisťovňa akosi neposlala doklady k vinkulovaniu poistných zmlúv. Žiadal som koncom mája (dubna), malo to dôjsť do týždňa. Vypustil som to z hlavy a _nedal_ som si pripomínadlo. Totálne zahrabaná vec až do tohto týždňa. Už som to totiž potreboval. Spomínajte si, či to došlo alebo nedošlo, proste to nejde.
Z poisťovne to vraj odoslali, mne to ale neprišlo. Pátrať nemá zmysel, trvalo by to x dní. Takže najprv, či mi dajú opisy.
Dali – lenže oni to pochopili ako kópie. K ničomu. Takže chcem pečiatku a podpis naživo. Ale to nejde! Vraj nemám zaplatenú jednu z poistiek, medzičasom totiž bolo treba zaplatiť jednu z tých troch lenže ja som nedostal žiadnu zloženku ;-) Chaos – možno proste ja alebo to nedošlo. Takže v zmätku som to uhradil, a pozrel som si úhrady dozadu a kukám, veď v apríli som to platil, takže som teraz uhradil zbytočne? Ach bože. Tak volám do poisťovne, kde mi polopate vysvetlili, že perióda je trojmesačná a proste a tak. Nechápem to doteraz, ale asi to vychádza.
Namaľoval som si to na papier, po telefóne som si zamaľoval mesiace kedy mám ktorú poistku zaplatiť. Nechápem stále. Tak som to ešte poistil naplánovaním do Kalendára. Snáď to výjde. Mám to totiž aj vytlačené na A4 z Excellu. Mal by som to zvládnuť. Len tento rok bude ťažký, proste dve poistky budem platiť ešte niekedy na začiatku zimy.
Možno je to tým, že v momente, keď sa pri mne objavia papiere s čiarkami, rámikmi a kolónkami, som vykoľajený (proste v prdeli). Navyše som zasa pero držal v ruke po viac ako mesiaci. Ako som zvládol celý ten školský život?
Tesne pred odchodom z práce kolegovia ešte dialupovali z PDAčka do intranetu. Veľmi ma to nezaujalo – síce by bolo pekné – byť na sieti – lenže pár vecí mi k tomu chýba – napríklad Bluetoothový telefón. A žiadny schopný nie je na obzore. Nové iPaqy ma nechávajú chladným – iba ak H5450 by mi rozžiarila očká – lenže čo s tým. Všetko samo o sebe je o hovne, chce to bižutériu okolo ;-) Nehovoriac o tom, že už mám miláčika AXIMa, takže viac by ma zaujali nové hračky :-)
No a vzhľadom na môj nákladný život ;-) aj občasné poistenie príjmov ;-)
Dnes som vyberal z bankomatu Tatrabanky, majú nový design obrazoviek. Trošku do toho vidím, takže len konečne vymazali defaultné hnusné PCXy a nahradili to niečím trolinku krajším. Písmo ale ponechali nejaké hnusné systémové. Nevšimol som si železo ale zrejme ostali na pôvodnom OS aké má teraz väčšina ATMiek. Tie nové majú ako frontend bežnejšie technológie. Práve pre ne som robil frontend našich nových bankomatov. Na budúci rok im ešte utrepem design tvrdším zjednotením s ostatnými vizuálnymi prvkami. Nechávam to zatiaľ tak, nehorí to, spomeniem si na to.
Dnes som sa konečne dozvedel pár detailov k fakticky miniprojektíku, v podstate na úrovni nakódovania šablóny pre bloguje.cz – až na to, že do toho sa aj nahádže text. Bude to čoskoro, prevedenie bude zaujímať možno aj vás – obsah len danú skupinu ľudí.
Princíp nechodenia roboty osamote, tak s tým istým termínom je aj ďalšia práca – trošku grafiky. Proste žijeme aktívnym životom. Všetko bude vidno čoskoro.

Môže sa Vám ešte páčiť...