PDA predaj stále na rovnakej úrovni

DigiWeb vytiahol nejaké štatistiky zo zahraničia, ktoré tvrdia rast predaja mobilov a porovnávajú ich s PDAčkami. Trošku divné porovnávať predaj nákladných áut s predajom osobných vozidiel. Ale dobre. V každom prípade, zrejme sa zotrie hranica medzi mobilmi a PDAčkami, avšak krajné riešenia typu: iba mobil či iba PDA zostanú. Potreby ľudí sú rozložené po celom tomto spectre. Zároveň mám pocit, že málokto rozlišuje, či taká S-E 800ka je viac PDA alebo viac mobil. Resp. či MDA sú PDAčka alebo mobily. Nedá sa to.
Ťažko porovnávať, potrebu používať hlasové funkcie má väčší okruh ľudí ako potrebu používať PIM. PDAčko vzhľadom na rozmery obrazovky má svoj dôvod existencie a žiadny dnešný mobil to nenahradí. Mobil je púhym terminálom (do ktorého z PC naláduješ PIM pripomínače a tým pomaly končíš). PDAčko skôr smeruje vyššie k náhrade naozaj mobilným notebookom (ktoré sa pre nás stávajú objemné, ťažké, zbytočné). PDAčka vyžadujú aj pripojenie na internet a k nim je potrebná istá trieda mobilných telefónov s dátovými možnosťami a funkciami pre vzájomné prepojenie. Organizovať si čas iba z chytrého mobilu je dosť náročné, takisto pozeranie webu z mobilu je nepraktické. Lenže takéto potreby má omnoho menšia skupina ľudí.
Možno ak ľudia pocítia výhody poznámkového bloku v PDA, či osobnej organizácie času v PDA. Keď práve takéto PDA nebudú hrubé ale skôr podobné tenkému zápisníku. Ale predpovedať sa mi nechce, to nejde.

Môže sa Vám ešte páčiť...