PalmOS chystá útok na mobily

To čo som občas v rozhovoroch spomínal ako reálnu šancu, sa zrejme vložilo teraz do úst predstaviteľom softwarovej divízie PalmSource: Palm OS chceme mať v mobiloch.
Áno, PalmOS je vhodným systémom pre mobily, je síce uzavretý ale číro technicky má podobné predpoklady ako napríklad Linux.
Požiadavkou doby je (u náročnejších mobilov) možnosť spúšťania aplikácií (počuli ste, že Motorola MPx200 u Orange akosi umelo znemožňuje ich používanie?), ich beh na pozadí. Tam by silnejší mohol byť Linux alebo systém od MS.
Naďalej sú to však samostatné platformy, ktoré vyžadujú aj silnú vývojárskú podporu. Tú však už dlhý čas PalmOS má. Linux má problém v tom, že ten mobilný bude naozaj silne modifikovaný. Microsoftí systém sa to bude snažiť prevalcovať hrubou silou a pchaním blbiniek do systému, vývojárskou podporou a možno aj vymyslí ďalší programovací jazyk len pre tieto systémy.
Akosi nám pre ten samotný vývoj technológií neostáva čas zaužívať si to čo už máme a poriadne to vypiplať. Ale to už sme pri inej príležitosti počuli.

Môže sa Vám ešte páčiť...