Porovnanie: H2200, AXIM X5, iPAK, T720

V piatok som naživo naukladal a odfotil HP h2200, DELL AXIM X5, klasický Compaq IPAQ a telefón Motorola T720.
Ak sa nezdá: h2210 je to isté ako h2215, rozdiel je len v tom, že 2210 sa predáva súkromným osobám a h2215 firmám. Fakt je to to isté.


Hneď na začiatok všetky tri prístroje:

Ako vidno, suverénne najväčší je klasický ipak ešte od Compaqu, potom DELL AXIM X5 a h2200 prekvapuje pri rovnakých rozmeroch obrazovky veľmi subtílnou veľkosťou. Veľmi problematické sú jeho štyri malé tlačítka, ale stredné tlačítko je v podstate veľmi príjemné aj keď nemám rád tieto tlačítka s príliš zložitým profilom, pretože nie každý na toto tlačítko položí prst a „prevaľuje“ ho takto. Niekedy totiž je lepšie tlačiť prstom na okraje tlačítka.


Teraz spoločné foto AXIM X5 a h2200:

tu je vidno, kde h2200 šetrí: je to pod tlačítkami, v hornej časti a po bokoch. Verte, že priestor tu ešte je, práve tá zbytočná časť v úrovni nápisu iPAk PocketPC by mohla kľudne ísť preč. Nahradil by som vršok tých 4 tlačítok radšej tými z AXIMu.


Subtílnosť všetkých troch prístrojov:

Naozaj výrazné rozdiely nevidno. Klasický ipak si ešte predstavte v plastovej košieľke, takmer každý majiteľ ju používa. AXIM je trošku hrubší ako h2200.


Horná časť prístrojov:

Najširší je klasický ipak, ostatné dva sú na tom skoro rovnako. Nová h2200ka navyše v hornej časti poskytuje OBA sloty pre CF aj SD karty. Zaujímavá novinka, CF karta so snímačom barcode funguje aj na h2200 aj napriek tomu, že tento port nie je input/output a je deklarovaný len pre pamäťové karty. Trošku ma rozladilo vyťahovanie stilusu z h2200, zrejme budú mať ľaváci problém a predpokladám, že ani pre praváka to nebude príliš jednoručné..


AXIM X5 a h2200:


Pre tých, ktorí videli telefón Motorola T720 som pripravil porovnanie s h2200:

Nie je to klasický typ porovnania, takže nie je čo komentovať.


Ešte mobil a PDAčko zboku:


Stilusy DELL AXIM X5 (vľavo) a čierny plastový stilus h2200:

Musím vyzdvihnúť, pochváliť stilus od DELLu, ten istý majú aj jeho nové X3ky. Je bezkonkurenčný, skvelý a asi mám pravdu. Plasťákový ipakovský stilus je zrejme provizórny. Neviem si to inak vysvetliť. Proste môj dojem je značne lepší u DELLu a HP by sa mal zamyslieť nad ťým, čo k svojim prístrojom pribaľuje.

Môže sa Vám ešte páčiť...