Tidy alebo tagwall?

Trošku ma rozladil "výstup" z wysiwyg editora môjho CMS (nie Movable Type, proste som jedno CMS naprogramoval sám). Tak som sa rozhodol nejako prežuvať ten kód a do úvahy padol tagwall. S ním som trošku v koncoch, viem ten text iba "poriadne" sanitizovať a to mi moc nevyhovuje, povyhadzovalo to aj tagy LI a nejako neviem dosiahnuť, aby ukončil neuzavreté tagy.
Spomenul som si samozrejme na TIDY a to by mohlo pomôcť. Teraz však musím použiť nejaký wrapper pre binárku TIDY a doprogramovať pár kúskov skriptov, ktoré mi tú časť kódu vykusnú, podhodia cez TIDY a vložia naspäť.
Dnes som podstatnú časť dňa strávil patlaním sa v šablóne nad CSS kódom a podarilo sa mi ho čiastočne vyladiť. Úplne som sa vzdal definovania LIST-STYLE a nahradil to BACKGROUND-IMAGE a konečne dosiahol rozumne totožný vzhľad vo veľkej trojke prehliadačov.
Paril som sa nad vyriešením boxov, ktoré sa budú podľa šírky viewportu naťahovať a zároveň sa budú tváriť ako znaky v texte – aj to som skoro poriešil, len v IE začal jeden z nich blikať (raz je viditeľný a raz nie) a to snáď zajtra poriešim.
Celá prerábka je z tabuľkového webu a viacmenej vlastne "deletujem" zbytočné seno, ktoré som pred rokmi spáchal ja sám.
Velice som vďačný internet exploreru za jeho box model, nad ním som si zanadával. Opera sa tiež správa občas veľmi podivuhodne a jedným z prejavov je, že stačilo v kóde prehodiť absolútne poziciovaný blok z konca dokumentu ešte pred blok s navigačným menu a odrazu ho Opera začala zobrazovať. Chaos.
Prehupol som sa však už na úroveň prezentácie dát do šablóny, kde len túto vrstvu upravujem do čistejšej podoby (deletovaním).
Ako perličku si nechám ešte doladenie CSS odstránením zbytočne renundantného kódu, ktorý vzniká pokusmi pri ladení vzhľadu.

Môže sa Vám ešte páčiť...