Spam podľa štúdií už dve tretiny

Preberám komplet z Game blogu:

Potvrzeno: dvě třetiny emailů obsahují spam
Toho, kdo delší dobu nesledoval dění v oblasti počítačových virů, červů a spamu možná tato zpráva překvapí, pro ostatní je to však pouze utvrzení známého faktu. Respektovaná společnost MessageLabs provedla minulý měsíc testování emailů a výsledky potvrzují další růst spamu: více jak dvě třetiny z 840 milionu testovaných emailů obsahovaly spam (přesně to je 67.6 %).
Zajímavé jsou také statistiky z jednotlivých zemí: Spojené státy „vítězí“ – 83 % z celkového množství mailů obsahovalo spam. Následuje Velká Británie (52 %), Německo (41 %), Austrálie (32 %) a Nizozemí (30 %). Z testovaných zemí nejlépe dopadl Hong Kong s 27 %. Spammeři si jako svůj cíl nejvíce vybírají uživatele v anglicky mluvících zemích a ty kde je internet rozšířenější. Byla také potvrzena domněnka, že většina spamu pochází z USA. Podle další studie konkurenční společnosti Clearswift převažují nabídky farmaceutických výrobků a různé možnosti „zlepšení“ vašeho finančního konta. Naopak v poslední době ubývá spamu se sexuální tématikou.

V príspevku na Gameblogu som komentoval poznámku ďalšieho borca, čo nedostáva spam takto:

oni testuju „prechadzajucu“ postu cez niektore velmi aktivne uzly na internete. nepocitaju maily v mailboxoch ludi. to je dost podstatny rozdiel.

Tento nevýrazný detail si väčšina borcov naozaj neuvedomuje, že ich bezvýznamný mailbox nie je dôležitý – podstatný je tok dát na aktívnych uzloch siete a ten sa vzhľadom na zásadu „tu máš paket, doruč ho do cieľa“ proste prehlcuje balastom.

Môže sa Vám ešte páčiť...