Prejdite z PalmOS na Windows Mobile

Podrobnejší návod pre opustenie platformy PalmOS a prechod na Windows Mobile. Vidíte v tom náznak flame? Nie, ide len o praktické rady pre tých, čo sa rozhodli a potrebujú preniesť dáta. Škoda, že autor neprešiel aj k náhradám aspoň niektorých aplikácií z PalmOS na WM.
Osobne by som ten prechod videl menej dramaticky – väčšina z toho, čo „musí prežiť“ je v Outlooku a ten zvláda tak Palm ako aj WM.
Mimochodom, momentálne „živím“ dve WM zariadenia a necítim sa zle ako predpovedali niektorí kritici oddelených HW kúskov (mobil + PDA). Dokonca lepšie, pretože ActiveSync je síce tupý nástroj (s porovnaním k mojim predstavám) no dokáže napríklad selektívne synchronizovať podľa kategórií (kto z vás si úlohy a udalosti kategorizuje?) pretože mi je divné si do mobilu pchať všetko. Dokonca mi už momentálne nevadí problém prenosu kontaktov – kúpou WM mobilu sa zrušili technické problémy synchronizácie a jediné, čo musím chrániť je čo najaktuálnejší stav kontaktov aspoň v jednom zariadení (čiže prirodzená záloha) a o zvyšok sa postará ActiveSync. Dokonca mi takto funguje aj aktualizácia kontaktov v dvoch Outlookoch (doma a v práci).

Môže sa Vám ešte páčiť...