Papyrus – nadstavba PIM pre WM

Screenshot PapyrusPapyrus je taký maličký Agenda Fusion v mobile. Aj keď je „prázdny“ WM „od výroby“ v PIM veľmi schopný (rozumej: na malej obrazovke a na mobile), iste neohrdnete vylepšením. WM je systém, ktorý aplikáciám rozumie. Chvíľu som hľadal či nejaká nadstavba PIM (PocketOutlook) existuje. Asi najschopnejšia sa mi momentálne zdá aplikácia Papyrus.


Nesnaží sa pokoriť takú doménu PIM akou sú prístroje PDA ale ide na to presne tak skvele ako Agenda Fusion. Vylepší to, čo je vstavané. Ponúkne funkcie, ktoré v PIM mobilu očakávate. Dopĺňa to, čo chýba.
Papyrus pracuje s kalendárom (už v základe WM vcelku dostačujúcom) o zobrazenie „týždňa“, dňa v „časovom“ slede a naozaj použiteľné úlohy (tie sú v WM naozaj ZLE spravené).
Pretože mobil nepoužívam „pracovne“, oceňujem Activesync, ktorý mi dokáže do mobilu napchať položky v presne danej kategórií (Osobné). Papyrus mi potom iba „vylepší“ ich zobrazenie v mobile, pokiaľ by som pocítil potrebu s nimi pracovať viac ako „čakanie“ na pípnutie udalosti.
Konfigurácia zobrazenia je napodiv veľmi široká a prvotné „vyhranie“ sa s farbičkami je dostatočným zamestnaním sa s programom. Našťastie je program rýchly a preto v strese procesu využívania voľného času príjemnejší.
Stojí 18 dolárov a kebyže sa mám spoliehať iba na mobil, bol by to práve Papyrus.
Dodatočné informácie: Review Papyrus na Smartphone News a kde ho zoženiete.

Môže sa Vám ešte páčiť...