Mobilmánia.cz separovala Navigáciu

Akonáhle sa nejaká technológia pretlačí z oblasti „drahé aj pre technomaniakov“, tak to verne skopírujú aj webové magazíny. Doteraz sa tie štyri správy o GPS ročne vzniesli na krídlach mobilmánií a dnes už to nestačí.


Pretože Živě.cz pochopilo, že informovanie o technologických hračkách by sa uživilo aj samostatne a pretože tieto hračky sú svojim spôsobom skôr fantáziou ako skutočnosťou, tak majú oddelený Gadgets a samotné živě je ich ušetrené.
Keď sa vrátim k novému webu oddelenému z mobilmanie, tak navigovat.cz je dobrý krok. GPS už nie je taká šialenosť ale praktická vec pre širšiu vrstvu nadšencov, tak je jasné, že sa čitatelia nájdu.
Nevidím v tom delení nič pozitívne alebo negatívne, proste je to test a keďže predelenie je iba virtuálne – koniec koncov tento web paralelne pripravujú tí istí ľudia – tak môže byť dočasné aj trvalé bez akejkoľvek straty.
Občas by som ale čakal také tie zaujímavé praktické weby, kde sa ani tak nehovorí o novinkách, ktorých osud môže byť virtuálny – iba sa o nich píše. Ale skôr o surovej praxi, kde nemá miesto „dvojtýždňové megatestovanie“ ale naozaj surové dlhodobé skúsenosti, keď je človek doslova nútený so zariadením, programom, službou žiť a je na jej výsledku hmotne či psychicky ( ;-) ) závislý.
Dajme tomu, to čo som robil pred rokmi. Kúpil som si telefón a vytvoril k nemu web, ktorý sa zaoberal len ním.
Narážam na to, že súčasné ziny sú takým virtuálnym ihriskom, kde sa dozviete kto má akú hračku a akú by ste chceli vy. Potom sa dozviete, že tá hračka síce existuje ale mať ju nebudete. Alebo sa dozviete čosi teoretických plkov a pár desiatok obrázkov niečoho o čom pochybujete či to ich autor naozaj používal alebo celý čas iba fotil.
Nechcem týmto zhadzovať obsah súčasných webzinov, naozaj som si web Navigovat.cz s radosťou otvoril. Osobu Mareka Lutonského rešpektujem – koniec koncov, mne osobne by kvápalo na karbid z toho množstva podarených alebo nepodarených zariadení, programov a iných vecí, ktoré by som vo väčšine vrhol radšej do bidetu ako o nich napísal čo i len čisto negatívne tri vety :-)
Navigovat.cz mám v čitačke a skôr sa teším na dve tri správy týždenne ako na zásyp aký produkujú mainstreamové inetové média.

Môže sa Vám ešte páčiť...