Moje poplatky v banke

Už mi to fakt pije krv.
Mám dva účty. Jeden dobrovoľný a jeden nanútený.


Z prvého na druhý prevediem peniaze. Za to si strhne druhá banka 5 korún. Potom si táto druhá banka zoberie z môjho druhého účtu peniaze a prevedie ich na ďalší účet. Za túto operáciu si strhne neočakávaných 6 korún. (a okrem toho ešte ďalších asi osemdesiat korún ale to je zatial mimo témy).
Pri návšteve banky požiadate, nech Vám automaticky nevydávajú platobnú kartu, pretože ste zistili, že Vám za ňu strhávajú poplatky aj keď pri prvom vydaní teta tvrdila, že bude bez poplatkov. Pochopili ste, že išlo o marketingové klamstvo a chcete zastaviť lavínu vydávaní kariet, ktoré vlastne nepotrebujete. Za túto žiadosť si strhnú 30 korún. Oni si totiž za vydanie karty automaticky strhli 250 korún.
Vlastne som happy – strhli mi 30 korún za to, že mi mesiac predtým strhli 250 korún. ;-)
Systém poplatkov bánk je na Slovensku jeden z najmenej prehľadných a čo viac – podpisom zmlúv dávate bankám mandát pridávať poplatky a meniť ich. Napr. u mňa je sporné: vydajú mi prvú kartu zadarmo a po vypršaní platnosti mi vydajú ďalšiu už za peniaze. Keby prvú vydali za korunu a potom za dvesto, tak som ticho. Keby vnútrobankový prevod stál korunu alebo nič, som ticho. Lenže on je drahší ako medzibankový a to ešte platím za príchodziu platbu!
Ta nič, ta už kľud…

Môže sa Vám ešte páčiť...