Cell Profile Switcher pre smartphone

Výhodou Windows Mobile je, že sa časom objaví program, ktorý vie viac ako by ste predpokladali. Ja mám WM kvôli možnosti automatizovať niektoré úkony. Ako prvý ma zaujímal program, ktorý by vedel v pohode riešiť blacklist na telefónne čísla. Tak mi vie telefón utlmiť volania a SMS z čísiel, ktoré nechcem a to dokonca aj formou profilov a tak v stanovenom čase mám buď „voľno“ alebo mi zavolá len obmedzená skupina čísiel.
Nemenej zaujímavé však je prepínanie správania sa telefónu podľa miesta, kde sa nachádzam. Taký program už existuje a volá sa CellProfileSwitcher.


Nainštaloval som ho a našťastie funguje. Má síce nie príliš priateľské ovládanie ale koniec koncov zaregistrujete si tie svoje miesta a potom už s tým nemusíte žiť.
Program funguje tak, že pokiaľ sa telefón prihlási k danej BTS, ktorú už pozná tak vie urobiť nastavené akcie. Tých je viac a preto sa nemusím obmedzovať iba na predpokladanú zmenu profilu ale aj na ďalšie zaujímavé veci:
* môže zmeniť profil a tak napríklad pri pohybe mimo prácu a domov môžem mať Outdoor,
* zapne Bluetooth pre uľahčenie synchronizácie cez BT synchronizujete,
* spustí zvolený program a tu už sa fantázii medze nekladú,
* po prihlásení danej BTS či jej opustení zavibruje,
* vymení homescreen, čo je zaujímavé pre tých, ktorí chcú v práci mať iný obrázok na pozadí,
* zobrazí informáciu o BTS,
* spustí zvolený zvuk,
* nastaví inú hlasitosť
* ak máte WiFi, môže ho aktivovať
* vypnutie alebo zapnutie GSM časti – Flight mode
Akcie vykonáva buď pri prihlásení k danej BTS alebo pri jej opustení. BTSky si môžete združiť do skupín (chvíľu mi trvalo zistiť ako vytvoriť rôzne skupiny). Program vie okamžite zobraziť informácie o aktívnej BTS ako aj zoznam BTS v okolí. Takisto nahrá homescreen xml súbor medzi ostatné a tak môžete už na obrazovke vidieť vašu polohu (výhodné pre náhle precitnutia na neznámom mieste). Program vie česky aj slovensky.
Program po spustení treba skonfigurovať:
# Menu, Nastavenie – hlavne vybrať správny typ telefónu,
# Menu, Pridať – pridanie skupiny – jednotlivé BTSky si ukladáte do skupiny najmä v prípade, že na jednom mieste sa telefón prihlasuje do rôznych BTS,
# v rámci skupiny nastavíte potrebné operácie, ktoré telefón po prihlásení sa k jednej z BTS v skupine, má vykonať,
# ľavým tlačítkom Akt. vysielač si zobrazte info o BTS a tam potom iba stlačte pravé tlačítko Editovať a priraďte BTS do niektorej zo skupín a pomenujte si ju.
Posledný bod musíte urobiť postupne pre všetky BTS na ktoré sa vám telefón prihlási.
viac na stránke maniac.fschreiner.de

Môže sa Vám ešte páčiť...