Obchod so smrťou: spamy Anna Nicole Smith

Modelka *Anna Nicole Smith* je známa zo začiatku rokov 90tych vyvinutým poprsím, ktoré predstavila v časopise *Playboy.* Neskôr sa vydala za veľmi starého bohatého ropného magnáta a po jeho smrti aj procesom s jeho potomkami pretože sa práve ona stala dedičkou majetku.
Anna Nicole SmithPomerne prekvapivá bola správa o jej smrti 8. februára 2007 ale čo ma aj v súvislosti s *Karlom Svobodom* z Čiech zarazilo je rýchlosť s akou sa smrť stáva predmetom obchodu.
Obchodníci so smrťou – to si môžete pridať dnes celkom určite aj k označeniam pre e-mailových spammerov. Nie je to ani 24 hodín a už mám filter plný e-mailov, ktorých predmet obsahuje meno Anna Nicole Smith.
Kým *Karel Svoboda* ako predmet obchodu bol celou spoločnosťou odsúdený a neznížil sa k nemu (predvídavo) ani Blesk, tak u spammerov je vidno iba to, že sa neštítia naozaj ničoho. Pokiaľ by im pomohlo vraždenie v zlepšení ich obchodnej bilancie s pochybným tovarom, tak mi verte, že by sa nezastavili na pojmoch ako etika, morálka, ohľaduplnosť, zábrany.
Preto si myslím, že osoby, ktoré sa zaoberajú spamovaním z akýchkoľvek pohnútok sú mravným suterénom spoločnosti a nezáleží na tom, či sú to navonok v skutočnosti príjemne pôsobiace osobnosti požívajúce vo svojom reálnom prostredí vážnosť okolia. O to horšie, pretože vtedy nájdu vždy dostatok blbečkov, ktorí sú schopní ich brániť v menej ideí demokracie a slobody.
Nechcel som vám znechutiť víkend, prejdite na veselšiu tému…

Môže sa Vám ešte páčiť...