Chcete majiteľom iPhone špecifikovať ich vlastné CSS?

Netreba zložite identifikovať reťazec useragent a pokiaľ sa vám chce riešiť ďalší CSS (po print a handheld verzií je to už možno malina) tak špecialitky pre majiteľov iPhone a jeho prehliadač Safari (ale aj Apple iPod Touch) vyriešite v kóde vašich html dokumentov jednoducho:
<link media=“only screen and (max-device-width: 480px)“
href=“small-device.css“ type=“text/css“ rel=“stylesheet“ />
Podstatné je to „only“, ktoré spôsobí „neviditeľnosť“ stylesheetu pre „ostatné“ prehliadače. Pokiaľ chcete ale štedro poskytnúť stylesheet aj pre ostatné malé mobilné obrazovky tak odstráňte práve to „only“.
viac na developer.apple.com (niekde sa tam k tomu doklikáte)
Na týchto stránkach nájdete aj zopár ďalších tipov, ktoré by ste (popri proprietárnych „nezmysloch“ Opery, ktorými disponuje aj Spravodaj) mohli zahrnúť pre zlepšenie pôžitku z vašich stránok z maličkej obrazovky iPhone – napr. začnete uvažovať prospechársky (pre seba) a zistíte, že je pre váš biznis lepšie ak sa stránka na malej obrazovke zobrazí EŠTE lepšie (čo neplatí výhradne pre iPhone).
Pre náhodných zablúdilcov: Spravodaj (tieto stránky) sa už roky venuje okrem iného aj propagácii a podpore mobilných zariadení zo strany autorov webových stránok – zaradeniu bodu „pripravíme náš web pre handheldy“ k povinnostiam webdizajnéra. Tým chcem povedať, že vymazať dementný komentár mi trvá niekoľko sekúnd. :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...