Fibernet, internet na doma, mobilný internet, Orange World

Takže oficiálne sa v tom prestávam vyznať :) Potreboval by som nejaký vývojový diagram, ktorý by sa ma spýtal: máte záujem o internet na doma? Máte Fibernet? Máte Orange World? Áno, potom nemusíte sa o internet na doma zaujímať.
Čo je teda teraz propagovaný internet na doma s neobmedzenými dátami? Principiálne ide o Orange World s limitom 5 gigabajtov s tým, že po prekročení tohto limitu sa nič nezablokuje ani nebudete musieť platiť za dáta navyše. Iba sa rýchlosť zníži na rýchlosť cca hore-dole asi tak približne ISDN modemu.
Trochu by som zbystril pozornosť pokiaľ by som nemal Orange World ale mal by som nejakú hlasovú službu. Tu mám však pocit, že by som si to nemohol objednať „dnu“ do telefónu, pretože k internetu na doma sa dostáva nejaká krabička (asi WiFi router s vloženou SIM kartou).
No a nakoniec – mám optiku, Fibernet a tu by ma všetky jej parametre mali okamžite pribrzdiť v rozlete. Ono totiž tých desať eur za internet na doma a cena za najmenší fibernet sú dosť porovnateľné až na to, že najmenší fiber je 10 megabiť či nebiť.
V prepočte na obvyklú odozvu (ping) a v prepočte na rýchlosť je fibernet výhodnejší.
Predpokladám, že k internetu na doma dostanem nejaký takýto okresaný mobilospot.
Premýšľam či existuje iná možnosť na internet na doma ako fakt, že fibernet v danej lokalite nie je. Vlastne ma nič nenapadá.
aktual

Môže sa Vám ešte páčiť...