Magnetické guličky NeoCube

Dostal som magnetické guličky NeoCube z magulky.sk v najpočetnejšom prevedení a najzložitejšou operáciou bolo dostať tie guličky z PVC sáčiku. Bez trhania to nejde :)
Potom premýšľate o tom ako to funguje. Princíp je nakoniec jednoduchý. Každá gulička je magnet a na jednej strane odpudzuje a na opačnej priťahuje. Guľatý tvar to iba komplikuje. Ako prvé si však všimnete, že sa z guličiek ľahko robia „retiazky“ – šnúry guličiek.
Podľa fotky ako prvú výzvu prijímate kocku. Nie je to sranda prísť na nejaký grif, guličky sa lepia na seba alebo našikmo. Steny sa bortia.
Potom proste využijete šnúry guličiek a zručne ich lámete do potrebného tvaru.
Neúspešne som sa snažil vytvoriť ihlan. Naopak neuveriteľne rýchlo prídete na vytváranie špirálovitých rúrok :) tam si môžete usporiadať dokonca súťaž na čas. Môžete počítať na sekundy.
Obligátnu kocku po čase vyrobím veľmi rýchlo – finta so šnúrou guličiek – lámem ich po ôsmych a vyrobím si štvorce. Tie naukladám na seba a je to.

Veľmi som chcel urobiť ihlan – pyramídu. Toto sa mi vôbec nepodarilo a naozaj som pri tom zúril pretože sa mi to vždy zbortilo. Vtedy som najčastejšie poskladal guču guličiek.
Zaujímavé finty sa dajú ešte robiť tak, že som z hotových stien začal vyberať guličky. Okamžite to začalo strácať stabilitu a držalo pokope snáď silou mojej vôle. Začali sa meniť vzájomné sily. Často sa mi stalo, že guličky zdanlivo držia pri sebe ale len preto, že na ne tlačia ostatné, inak sa vlastne odpudzujú. Dá sa to pozorovať po častom skladaní – niektorá z guličiek je o máličko ďalej ako by mala byť. Na to som si dával pozor a finta so šnúrou je síce dobrá prevencia ale občas to nevýjde.
Niektoré veci naozaj nechápem ako postaviť:
co to je
Okrem balenia s 512 kusmi guličiek existuje aj minivyhotovenie so 125 kusmi. Ide o magnety a radšej to nosím v ruke úplne mimo všetkého, čo by mohli poškodiť.
O niečo neskôr som ku guličkám pridal balíček paličiek a tretím balíčkom bola kombinácia paličky a guličky. O tých neskôr.
Poznámka: guličky NeoCube som DOSTAL od ich predajcu za čo ďakujem. Text článku je pôvodný bez „podkladov“ predajcu. Obrázky a video som prevzal z webu predajcu. Moje vlastné výtvory som posielal na stránku NeoCube na Facebook.

Môže sa Vám ešte páčiť...