Ako sa vyhnúť kolapsu webservra plánovanou medializáciou

Určite si pamätáte na padnuté webservre, ktorých URL bola zverejnená napríklad v televíznych novinách. Obratom na ne pribehol nával ľudí a server to proste nezvládol.
Pre niektoré prípady by bolo lepšie ako vstupnú URL propagovať takú, ktorá beží na robustných systémoch. Lenže aký server vybrať? Je to vôbec vhodné? Na prvú otázku už máme odpoveď.
Založte si stránku na Facebooku. Môžete zostať u najnižšej úrovne ale po preštudovaní online nápovedy zistíte, že sa do nej dá vložiť aj kus kreativity. Vizuálne prispôsobenie je možné (príklad masívne upravenej Page na Facebooku). Prvotný nával nasmerujete na robustné servery Facebooku a pokiaľ vám príde štýl komunikácie Facebooku vhod, tak ste si zodpovedali aj druhú otázku. Návštevníci sa na základe tejto stránky rozhodnú pokračovať trebárs na Váš web.
Pokiaľ Vás Facebook stránka obmedzuje, sú tu ešte ďalšie možnosti. Samozrejme, Google. Ten poskytuje Google Pages. Poskytuje dokonca doménu tretej úrovne v tvare nieco.googlepages.com a to už musí celkom stačiť. Možnosti zmeny dizajnu nie sú na najvyššej úrovni ale pri troche snahy…
Celá finta tkvie v presunutí náhleho trafficu na cudzí systém a pokiaľ to šikovne využijete, vyhnete sa rôznym problémom. Bude to však fungovať len vtedy, keď sa na to pripravíte a dopredu viete, že Váš server by mohol „padnúť“.
Pádu servra sa však dá vyhnúť aj návrhom vlastného webu. Pokiaľ ide o projekt využívajúci dynamické stránky s masívnym využitím databázy, skúste vstupnú stránku urobiť menej náročnú – statické html a až po nevyhnutných „odďaľovacích“ úkonov sa návštevník dostáva k operáciam nad databázami.

Môže sa Vám ešte páčiť...