Slováci sú hlavne schizofrenici

Po prečítaní článku Slováci neradi vidia opitých alebo telefonujúcich vodičov by som ho premenoval skôr na ten môj.
Chápem, že z pohľadu štatistiky je opitý vodič skôr exotický prípad. A keď idem autom, tak neexistuje, aby som nevidel (a nevyhľadával nijako zvlášť) desiatky telefonujúcich v autách.
Telefonisti nie sú exotické prípady a napodiv je toto konanie všeobecne odsudzované. Tak, kto sú tí telefonisti a kde sú tí, čo ich neznášajú?
Jasne, raz za čas musíte. Mám si vyskúšať riadiť svet. Telefonujem a svete sa čuduj, nič sa doteraz nestalo (výborný argument!!! asi niečo ako osemnásť krát som skočil z veže a ešte som sa nezabil).
Fake Swift 2010: zadok originalna fotka
Telefonista v aute je schopný: zastaviť a stáť na kruhovom objazde, v ľavom pruhu odrazu spomalí, kľučkuje v pruhu, nedáva smerovky, cúva bez sledovania okolia, predbehne autá obrovskou rýchlosťou aby o 30 sekúnd zavadzal na ceste. Všetko toto sa mi stalo.
Zaujímavé je v diskusií toto článku, koľkí ľudia netušia, že to telefonovanie je v predpisoch výslovne zakázané. Rovnako je zaujímavé, ako niektorí argumentujú fajčením, pritom stačí popremýšľať a zistia, že je rovnako nepovolené. Aj keď ja osobne považujem aj handsfree za rovnako zle ale aspoň neblokuje jednu ruku.

Môže sa Vám ešte páčiť...