Klikanie, Android TV, dumpingový tablet

Klikanie umiera a ja som od článku nečakal agitku na Kinect od MS. Takže článok je len zmeska starých „avíz“ technológii. Nezašiel ani do hĺbky v tom, aký obrovský rozdiel je ovládanie gestami oproti klikaniu myškou. Už len fakt, že sa to NEDÁ „našróbovať“ na existujúce GUI operačných systémov.
Samsung uvažuje o Androide do jeho TV, zrejme ako OS obsluhujúci GUI televízora. Ok, tendencie správne, dostanú s OS kopec funkcií len tak akoby mimochodom pribalené. Postačí im mať v TV ethernet prípojku (či WiFi) a máte proste v obývačke obrovský tablet :) Ale… o Androide vieme, že s implementáciou na veľké obrazovky bojuje. Rozhranie je postavené skôr na drobnejšie rozmery a roztiahnutie na niečo väčšie mu už nejde. Vzor iPad versus iPhone sa s tým vysporiadal rozdelením rozhrania na „ipadovské“ a na „iphonovské“. Aplikácie sú teda dve rodiny.
Indovia chcú vyrábať nesmierne a extrémne lacný tablet. OK. Povedzme to takto: keď to bude presne ako MIDroid Q721 tak bude cena adekvátna. Ale MIDRoid nemôžem dať ako tip inak ako kvôli jedinému dôvodu. Cena. Ktorá je ale väčšia ako moja ochota riskovať. Za 35 dolárov od Indov by som to dal do igelitky asi tak ako rožky.
Alebo proste skúste mať šťastie a dostanete iPad.
Lenže mňa zaujal nabíjací dock na Magic Mouse (nie, nemám ju, MX Revolution mám a zatiaľ nemením). Až týmto momentom získava Magic Mouse na cene. Tým pádom ale investujete okolo 130 euro. Dock je vlastne podložka (nie myšacia ale taká tácka), vymeníte kryt bateriek za integrovanú sadu akumulátorov s novým krytom. Podľa fotiek mi vadí príliš hrubý kábel k tej podložke. Je to asi klasicky USB a tým pádom úplne zbytočný konektor zapichnutý do nej. Hlúpe, zbytočné, navyše. Kúpte si MX Revolution alebo jej variant s Bluetooth.

Môže sa Vám ešte páčiť...