Kto má aké problémy: jeden prepínač na iPade

Pred začatím predaja bola deklarovaná funkcia jedného prepínača na iPade stanovená na úplné stíšenie (mute). Potom sa začal predávať a jeho funkcia bola už zmenená na zamknutie otáčania. Nahrávalo tomu aj inteligentnejšie ovládanie hlasitosti – pridržaním volume down sa okamžite deaktivovali zvuky.


Pri predstavení iOS 4.2 pre iPad bola táto funkcia znovu pozmenená. Vplyv na to malo zaradenie „multitasking“ baru, ktorý má v sebe aj ikonku na zamykanie otáčania. Pre iPhone je to novinka – dovtedy nemal možnosť zamykať otáčanie.
Majitelia iPadu majú teda zásadný problém, ktorý oproti problémom sveta je malicherný. Svet rieši konkurenčné tablety s Androidom, zásadné veci, ich konkurencieschopnosť, vhodnosť Androidu na väčšie obrazovky. Detaily vlastne nehrajú rolu. A na iPade po upgrade na novšiu verziu (ktorá ešte nebola vydaná) je jedným z problémov jediný prepínač :)
steve-jobs-ipad
Už tradičné Jobsove nad listami divákov :) prináša jeho priame vyjadrenie k prepínaču. (tuaw) Bude mať túto novú funkciu a nebude sa dať konfigurovať. (česky od Vláďu Janečka)
Riešenie ako z toho von? Pravdepodobne výjdu nejaké modifikácie vyžadujúce jailbreak a návrat k starým hodnotám :-) bude len tadiaľto.
Chápete to? Koľko rečí okolo prepínača? Iste, aj JA by som chcel, aby mu zostalo zamknutie rotácie. Kým zvyšok sveta trápi iPad ako celok a vyčítajú mu všetko možné, jeho majiteľov trápi… prepínač.
apple-ipad-flat
Tiež počúvate reči zasvätených o druhom modeli iPadu? Najmä v súvislosti ich výzvami Čakajte, bude? (môj názor included)
Pouvažujme v skratke: nový model bude. To je jasné. Teraz je tu otázka kedy. Nikto nevie. To si zapamätajte. A je isté, že schéma predstavovania sa nebude zrejme meniť. To znamená, že ak by aj bol, tak predstavený bude MOŽNO v januári/februári. Prinajlepšom sa v U.S.A. začne predávať v apríli. Uvažujte s tým, že iné krajiny čakajú pár mesiacov. Prvý model sa predáva všade možne ale na Slovensku ešte stále nie. Takže prinajlepšom by ste sa k novému modelu mohli dostať v lete.
Ale… vyšiel Macbook Air a neverím, že nový model iPadu bude spĺňať všetky vlhké sny o vylepšeniach. Môj tip je, že nový model vylepší vnútornosti aspoň na úroveň iPhone 4, retina určite na iPade nebude. Kamera pre videohovory nebude aj keď softwarovú technológiu k nim už Apple má (Facetime). Maximálna kapacita zostane 64 gigabajtov. Zmeny teda nebudú tak významné. Najistejšia zmena bude teda operačná pamäť.
Aktuálne je u tohto modelu iPadu najkritickejšia práve operačná pamäť, ktorej bude dosť málo v okamihu nasadenia nového iOS, čo však jeho súčasné možnosti nedevalvuje.

Môže sa Vám ešte páčiť...