Hlásenie redakcie Spravodaja

Objavil sa tu hlas, že ostatný čas sa venujem témam Apple. V kontexte celej histórie tohto webu je to zanedbateľný počet článkov a boli tu témy, ktorým som sa venoval intenzívnejšie a dlhšie.


Chcem vysvetliť prečo publikujem niektoré témy v niektorých obdobiach častejšie ako iné. V prvom rade sú isté oblasti už vyčerpané. Už Vám nemôžem evanjelizovať používanie CSS layoutu proti definitívne mŕtvemu tabuľkovému. Takisto už nemám mobily značky Motorola a PDA s Windows Mobile odpočíva v skrini.
ixtreamer
Venujem sa tomu, čo mám aktuálne v rukách a k čomu ma motivuje okolie. Pokiaľ sa mi stane, že dostanem zápožičku nejakého zariadenia, napíšem o ňom. Rovnako sa venujem aplikáciam pre Apple zariadenia, ktoré mi poskytujú ich výrobcovia. Je to aj preto, že systém distribúcie aplikácii to uľahčuje. Môžem dostať bezplatnú licenciu, mám ju na čom vyskúšať.

Týmto ďakujem všetkým, ktorí mi požičali veci na vyskúšanie. Veľmi si to vážim a dúfam, že som ich veci pomohol. Nemyslím si, že po mojom článku sa radikálne zvýši predaj ich výrobku. Lenže môj článok je tu na dlho, ľudia sa k nemu dostávajú dlho po zverejnení. A to je jednoznačne devíza.

Toto je weblog, venujem sa tomu, čo je aktuálne a zaujímavé. To platí aj na vyššie spomínané prípady. Preto odmietam PR vecí, ktoré sú úplne mimo môjho záujmu. Naopak by som ale bol veľmi rád, pokiaľ by ste našli odvahu a požičali mi teda nejaký „gadget“ (v širšom zmysle slova). Nemôžem a nebudem písať o konkrétnych produktoch pokiaľ ich nevyskúšam.
ZX-Spectrum-48k+
To je aj dôvod absencie akýchkoľvek zmienok o čomkoľvek konkurenčnom napríklad v oblasti mobilných telefónov, tabletov. Rovnako ďalšia technika: televízor mám, Popcorn Hour mám… Myslíte si, že predávate niečo ďaleko lepšie ako mám ja kúpené za svoje vlastné peniaze? Tak poďte do toho. Potrebujem minimálne týždeň na to, aby som si na to siahol a neskôr o tom napísal.
Moja zásada je, že instantne dodaný PR text zadarmo nezverejním. Ja si tú techniku chcem užiť a chcem o nej napísať svoje slová. Obvykle pripravený text posielam vopred.
Pokiaľ sa teda nič takéto doteraz nestalo, tak ani som nemohol nič rozumné napísať.

Poučil som sa spred niekoľkých rokov, kedy nejaká firma vyrábajúca PDAčka trištvrte roka sľubovala podľa štylizovaných obrázkov excelentné hračky. Čakal som na ne ako na spasenie (moj ipaq dožíval) a bol som ochotný si to sám kúpiť – nieže len „požičajte“. Napísal som o týchto modeloch niekoľko článkov, snažil som sa. A keď došlo na finálne modely, sklamali ma. Dizajn úplne iný, výbava iná. To ani neboli tie stroje, ktoré som s nadšením propagoval. Bežné podpriemerný artikel, ktorý aj pes obíde.

Preto sa vyhýbam písaniu o hračkách, ktoré by „mali“ byť. Nijako zvlášť ma ani nezaujímajú informácie, ktoré sa zúfalo tieto firmy snažia o vraj pripravovaných veciach tlačiť do iných médii. Ako by som sa cítil, keby som nadšene písal o KIN, či o fiasku s HP Slate (hej, túžia ho reinkarnovať). Dajte mi ho do ruky a potom to bude.
Nemám k hračkám prehnané nároky, vôbec daná krabička nemusí byť špičkou v triede, vlajkovou loďou výrobcu. Pokiaľ sa daný model správne zaradí, môže byť zaujímavý.
Toľko k tomu, čo píšem a skúste mi teda dávať tipy na zaujímavé veci, ktoré ma podľa vás obchádzajú lebo ich na Spravodaji nevidíte.

Môže sa Vám ešte páčiť...