Martinus a Raj kníh začnú s eBookmi ale nevstúpia do iBookStore

Oba tieto webové obchody s knihami vyhlásili, že pridajú do sortimentu elektronické knihy a pre Apple zariadenia (iPad) vytvoria vlastnú aplikáciu.


Keďže nemám viac informácií, tak moje tipy:
* vlastná aplikácia znamená uzavretosť a predaj výhradne v tomto ekosystéme,
* pravdepodobne bude aplikácia zároveň aj čítačka (tohto sa obávam najviac, že to pohnoja zlým návrhom),
* ePub to zrejme nebude, nedúfajte,
* ceny nebudú o moc nižšie ako u papierových kníh – všeobecne sú marže predajcov u eBooku vyššie ale zároveň podiely autorov na nich nižšie,
* obe predajne(!!!) sa tým pádom zrejme stanú vydavateľstvami a budú konkurovať vydavateľstvám, ktorých knihy predávajú,
* ako vyriešia šírku sortimentu to naozaj netuším – ak má nejakého autora iné vydavateľstvo a jeho konkurent by to chcel predávať ako ebook – v tom vidím všeličo ale cenovo to bude neúnosné.
blonde-reading-book
Môj názor: existujúce vydavateľstvá by mohli skúsiť tvorbu ebooku priamo (kľudne outsourcovanú) a knihy by mohli uplatniť buď v Applovom iBookStore alebo predajcovia typu Martinus by sa mali skôr zamerať na takto smerovaný biznis – nebudú vydavateľmi ale iba poskytnú nevyhnutný servis podobne ako Apple v prípade AppStore či iBookStore. Samozrejme univerzálnejšie, Apple spomínam len ako pre mňa uchopiteľnejšie. Netuším totiž akým spôsobom je možné realizovať vlastný obchod pre Kindle či iné možné zariadenia.
via ipadblog

Môže sa Vám ešte páčiť...