mac mini po upgrade RAM z jedného na maximálnych osem gigabajtov

Môj mac mini som kúpil v prevedení Early 2009 s jedným gigabajtom RAM. Kým som nepotreboval iMovie, dalo sa to vydržať. Oficiálne je tento model schopný mať v dvoch slotoch 4 gigabajty ale po upgrade voľákeho čohosi ich uvidí aj osem.


Kúpil som teda v Alze Kingstony, sadu 2×4 gigabajty a pre istotu v názve slovo APPLE, však viete, ovcám ovčákove. Dnes som použil návod na montáž:

V Hornbachu kúpená špachtľa skutočne pomohla najviac, štyri menšie skrutky, vymeniť a vrátiť naspäť. V podstate brnkačka.
Po spustení počítača to pár minút nad niečím špekulovalo a nabehol Safe mód. Reštart a už bol v kľude. Konečne to hlavné, subjektívny pocit:
Konečne mi tam svieti aj trochu voľnej RAM. Nabiehanie programov viacmenej rovnaké (na to má vplyv skôr disk) ale naozaj sa mi zdá, že po spustení iMovie môžem v ňom konečne svižnejšie pracovať a dokonca aj prepnúť na iný program.
Pravdepodobne mi to pomôže aj pri otváraní viacerých stránok vo Firefoxe, trochu svižnejšom iTunes a už si len treba prebrať náklady. Stálo to 105 eúr plus jeden a pol eura za tú špachtľu.

Môže sa Vám ešte páčiť...