Možno budú značkové TLD

Zmiešané pocity. Vlastníci významných značiek by chceli mať svoje TLD. Namiesto microsoft.com by bolo rovno niečo ako „www.office.microsoft“.


* v podstate už to nejako takto funguje, napr. TLD .ms (neviem či existuje) by najradšej využívali firmy blízke Microsoftu a ak existuje KRAJINA, ktorá také TLD má, tak ju ktosi „kúpi“ a potom pod ním robí biznis,
* dnes je pre každú väčšiu firmu čoraz väčšia záťaž, ak si chce ochrániť značku, musí nakupovať svoje meno v desiatkach rôznych obskúrnych TLD, po .sk je skoro povinnosť zaregistrovať si .com, .eu, potom nejaké zo šmejdových .info, .biz a iné. Neexistuje žiadne iné riešenie ako sa vyhnúť „nasťahovaniu“ rôznych pochybných existencií na voľné domény aby parazitovali na ich mene,
* keby ale takéto značkové TLD existovali, klesne tlak na TLD krajín,
* neverím, že klesne záujem o tradičné domény, podľa mňa dokonca stúpne,
* firmy bude stáť nesmierne množstvo peňazí, aby svoju TLD dostali do mysle ľudí, všimnite si život TLD .eu, máte pocit, že je všeobecne známa?
* technicky to nie je žiadny problém,
* doménové názvy čoraz viacej zjednodušujú, už nemusíme používať www, máme dokonca diakritiku, firmy sa snažia pokryť viacej TLD s tým istým názvom, prehliadače nám dopĺńajú k napísaným slovám koncovku (TLD), takže trend je jasný. Zostáva už iba tá bodka.
internet-is-here

Môže sa Vám ešte páčiť...