Vysokorýchlostný internet je pre surferov zbytočný?

Nie. Áno. Čo vlastne? Jasno bude po prečítaní článku zo Živě.
Pointa je v tom, že webstránka sa nám približne rovnako dlho načítavala pred 10 rokmi ako aj dnes. Medzitým sa extrémne zrýchlili linky. Lenže porovnateľne sa aj zväčšili webstránky, majú ďaleko viac a ďaleko zložitejších objektov.
Pred rokmi sme mali rôzne „validátory“, ktoré nám nadávali ak sme HTML kód nafúkli. Tak sme sa snažili a naháňali za bajtami. Malo to svoj zmysel. Chceli sme, aby návštevník mal na obrazovke čo najskôr „niečo“. Neskôr sme to riešili „postupným“ prešibaným „doťahovaním“ častí stránok pričom sme sa čo najviac odľahčovali „základný“ kód (HTML dokument). Najväčší čarodejníci skúmali správanie prehliadačov a pokúšali sa o rôzne finty, ktorými vizuálne predbehli samých seba.
Dnes je to ešte zložitejšie. Nie je nič neobvyklé mať v HTML kóde stovky riadkov javascriptu (ako vložené knižnice). CSS súbory sú často väčšie ako HTML kód.
Napriek vysokorýchlostnému internetu sa však naďalej musíme starať o to, aby sa webstránka návštevníkovi objavila čo najskôr. Limit sa počíta na sekundy.

Môže sa Vám ešte páčiť...