Situácia s Delicious sa stabilizovala

Naozaj som rád, že sa to nakoniec s Delicious relatívne ukľudnilo. Po prevodoch a veľkých otáznikoch nad budúcnosťou sa pomerne dlhý čas nedala Delicious plne používať. To bola príležitosť nachytať migrantov na svoje služby a aj ja som vážne premýšľal. Chvíľu nad Diigo a ešte vážnejšie nad Zootool.

20111122-193947.jpg

Zhodnotím: diigo je najbližšie delicious. Všetko hovorí preň. Len kolónka na poznámku je krátka. Nemá ani podporu v Reederi. Nemá klasické rozšírenie pre prehliadače, čo sa dá „prežiť“ bookmarkletmi. Má zasa iPad aplikáciu aj keď jej použiteľnosť je slabšia ako obyčajný pekne formátovaný web s odkazmi.

Zootool je bomba. Rozhranie, ktoré uchváti. Podpora v Reeder. Len ten import z delicious je katastrofa. Roky odkazov a všetky zaradí pod aktuálny dátum. Na vraždu toho programátora.

Medzičasom, a vďaka môjmu váhaniu, sa odrazu rozbehli klasické cesty, akými používam delicious. Rozšírenie funguje, Reeder funguje, bookmarklet v Safari na iPade funguje. RSS funguje a zobrazuje sa na Spravodaji.

Takže ak ste ešte zostali v Delicious, zrejme už netreba migrovať. Len už som si pre istotu dal do bookmarkov odkaz na stránku s exportom.

Môže sa Vám ešte páčiť...