Google Currents atakujú Flipboard

Novinkou posledných hodín či dní je aplikácia Currents od Google. Priamo útočí na Flipboard, ktorý ponúka prakticky to isté. Zatiaľ je dostupný v americkom AppStore.

Médiá sa za tú krátku chvíľu zhodujú v tom, že tím FlipBoardu má teraz krízové zasadanie. Takto vyzerá obrazovka Currents na iPade:

a to isté v podaní FlipBoardu:

Currents je dostupný pre iPad, iPhone (už viete prečo FlipBoard odrazu prišiel s iPhone verziou len pred pár dňami?) ale samozrejme aj pre Android.

Samozrejme ponúka podobný až totožný sortiment a prevedenie ako FlipBoard. Svetové médiá, ktoré si môžete vyberať z ponuky do „svojho“ profilu. Z domáceho Google Readeru vyberáte zdroje po jednom, kým FlipBoard len „celý“ Google Reader. Spravodaj v Currents cez Google Reader:

Spravodaj vo FlipBoarde ale tentoraz ako Facebook stránka:

Najbližšie dni tu budeme mať možno vyrovnaný boj FlipBoardu a Currents. Obe služby sú poskytované zadarmo pričom využívajú voľne dostupné zdroje a dohody s médiami o zaradení ich obsahu do týchto aplikácií. Spočiatku s tým mal aj tím FlipBoardu problém až kým sa neujasnilo, že ide len o čítačku. Currents je identický systém a bude zaujímave sledovať, čo sa udeje.

Ja osobne nepotrebujem takúto aplikáciu so súčasným sortimentom médií. Nie sú v nich tunajšie médiá a ani tak skoro nebudú. Nemôžem totiž používať neumelé aplikácie tunajších médií a spolu s tým FlipBoard. Zameral som sa skôr na čítačku pre Google Reader a tak mám omnoho radšej aplikáciu Reeder. Keďže Currents ničím nevybočuje z línie FlipBoardu asi sa nestane tak skoro mojou obľúbenou aplikáciou.

GMail – Google is bringing Android user experience to iOS Zdroj: iphone.cz

Google už spackaným uvedením iOS aplikácie pre gMail ukazuje ako prináša skúsenosti používateľov Androidu na iOS. Na osobné dojmy je ešte príliš skoro ale určite ich sprostredkujem.

Krátko aj na Lupa.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...