Nával seriálov

Seriálový sériový vrah Dexter má po sezóne (bol nadupaný!) ale vracajú sa nám po mesiacoch niektoré pecky.

V piatok začína lavína: 30 Rock, The Office, naozaj dlho predlho očakávaný britský špičkový seriál Hustle, samozrejme v sobotu Fringe nahrádzajúci absentujúce sci-fi, štvrtok pokračuje po vianočnej pauze The Big Bang Theory. Už je vonku rovnako netrpezlivo očakávaný Californication.

How I Met Your Mother, Modern Family a Two and a Half Men tento rok začali skôr, čo mi vyhovuje pretože s TBBT patria do skupiny seriálov, ktoré pozerám prednostne. Martin Malý sa síce sťažuje na HIMYM, že už prevára a naťahuje, ale ešte to nie je tak zlé ako u Heroes, ktorého posledný desať dielov nemám odvahu pozrieť. Mozog mi poškodili už sezóny pred nimi.

Dlho si však počkáme na veľmi dobrý Game of Thrones ale aj na Doctora Who. Práve Pán Času je seriál, ktorý je síce kultový u „nerdov“ a ľudí, ktorí ako tak tušia, kto spočiatku kedysi písal preň scenáre. Je to britský seriál, na ktorom vidieť ako sa úspešne snažia. Nemá notoricky otravne opakované scenérie a práve pohyb časom využíva na razantné zmeny. Práve som v šiestej sérií a začala brutálne dobre. Neštudoval som zákutia tvorby ale akoby do seriálu naliali prachy a výrazne sa zlepšila kvalita kulís. Obmena hlavných postáv ma chvíľu mrzí, no nakoniec práve to drží seriál pokope.

Dlho si počkáme a možno nedočkáme na pokračovanie Falling Skies (sci-fi), Homeland (skvelý celorodinný thriller), South Park (aj keď ten sledujem len keď už fakt nuda), Terra Nova (na toto sci-fi si rád počkám). Klasicky britsky krátke sezóny má Top Gear a to je snáď všetko.

Idem otestovať Sherlock ale nechápem prečo hneď prvý diel druhej sezóny, vie to niekto vysvetliť? S problémami som sledoval prvý diel ducháriny American Horror Story a iba som sa presvedčil, že tento typ seriálov nezvládam (koniec koncov ani iný podobný bububu ani už neviem názov).

Občas a často oprašujem stariny: Kutil Tim :-) či Red Dwarf (ani netuším koľké kolo), teraz si asi znovu pozriem Coupling.

PS: kedy pozerám? Dabované stariny mám často ako background. Niečo pozerám na iPade a z toho kvanta seriálov mám závislosť na pár z nich a tie naozaj uprednostňujem. Ostatné sú akoby v zásobe, takže miesto komerčnej TV mám akoby svoju vlastnú.

Môže sa Vám ešte páčiť...