Je vám teplo? To sa už varí voda!

Jednoducho je teplo a som sviňa. Ukradnem pikimu celý jeho text pretože aj ja som nasratý, že NIKTO. Ani jeden novinár, ani jeden politik. Dokonca ani len tí paranoickí konšpirátori vidiaci vo všetkom 1984, NWO a kadejaviemčo sú ticho ako vši. To sa vám všetkým páči, že je tu kdesi klika slintajúca po nasávaní peňazí? Ak nejde z rozpočtu, tak rovno od ľudí. Ak to nejde demokraticky, rešpektujúc ústavu, tak zrušíme a zaobídeme aj tú?

Mám rád radary, ktoré na mňa blikajú, keď sa pozabudnem so znížením rýchlosti. Mám rád radary, ktoré ma uistia, že idem predpisovo pred školou. Skutočne na mňa fungujú. Až do dnes. Moju zmenu od súhlasu k nenávisti spôsobila objektívna zodpovednosť majiteľa vozidla.

Mám rád tie číselkové (tie má piki na mysli) radary v dedinách a čakám, kedy už prídu napríklad v obytných zónach na vjazdoch z komunikácií s povolenou 80tkou v meste. Je pekné, že sú pred školami. Dokonca nevidím dôvod aby boli napojené na čidlá pohybu na zastávkach busov a „hučali“ po mne, pozor sú tam ľudia! Nie, toto oni nechcú.

Mám rád „ostrovčeky“ s obchádzkou pri vjazde do rakúskych dediniek. Hučím to kade môžem na všetkých, čo sa divia „jazdia ako blázni“. Tak si doprdele zoberte prdele a bežte za starostom, že nech spravíte projekt, schváľte si to a hop do práce. Potom už nemusíte začiatok obce posúvať všetkým naprieky 400 metrov pred obec.

Polícia na Slovensku si to predstavuje tak, že merať a zaznamenávať bude môcť kde-kto a polícia to bude len vyhodnocovať, baliť do obálok a posielať. Takže každý, kto má dieru na konektor bude zbierať o vás údaje. Napríklad k tomu radaru, čo si obec kúpila a inštalovala na začiatku obce, starosta dá pripojiť záznamové zariadenie.

Jasne, máme skvelé skúsenosti s odovzdaním kompetencií polície do rúk súkromných subjektov. Dokonca najlepšie ich majú aj oni. Vinníkom nemá čo vadiť, že pokuta za priestupok je 10 eur ale náklady súkromného subjektu 10x vyššie. A nikto s tým bezprávím nepohne, lebo sa bojí alebo nám len nepovedal, že nechce.

Celý zákon o objektívnej zodpovednosti predpokladá, že sme hovadá a svine a že je nás takých veľmi veľa. Až tak veľa, že už nestačí, aby občas živý policajt zamával pelendrekom. Až tak veľa, že potrebujeme elektronický dozor. Všade, na každom kroku. To veľké množstvo v tomto odstavci, to je dôležité.

Ale jasne, svíň je tak veľa, že keď sa proti nim začne brojiť, tak každý, čo otvorí ústa sa chce rýchlo rečami vyviniť z tejto nálepky. Nie on dodržuje predpisy (jasne, ten jeden, čo pozná, o rýchlosti v obci, na okreske, diaľnici ale už ani jeden naviac). V takej atmosfére je každý pochybovačný hlas presne od tej svine, čo treba nakopať, zakopať a ešte predtým obrať pokutami o peniaze, zhabať auto, nalepiť hviezdu, odviezť za vysoký plot, splyniť. Ech… to ešte nepovedia nahlas, ale aj k tomu príde. A medzi nimi tí, ktorí ich k tomu huckajú, povzbudzujú, pretože na všetkom sa dá zarobiť, stačí byť len tíško a správne formulovať slogany.

Myslíte si, že týchto veľa svíň a hovád sa razom zmení na poctivých a dobrosrdečných, keď budú pripájať ten blikajúci obecný radar na záznamové zariadenie? Ešte raz pripomínam, koncept objektívnej zodpovednosti je tu preto, že svíň a hovád je medzi nami až priveľa.

Dav hučí, že tamtí sú svine. Nie Jano, Fero, Michal. Oni. A musia byť šikanovaní, trestaní, lynčovaní. Hlavne, že my hučíme, že my sme tí správni, zohnutí, dodržujúci pravidlá a v žiadnom prípade, ani náhodou to nemôžeme byť aj my.

Priatelia, verím na motiváciu. Tá je hýbateľkou našich činou. Motiváciou záznamového zariadenia k obecnému radaru je zisk z pokút. Netreba ani priamy. Stačí, že je to príjem štátneho rozpočtu a obce dostávajú z tučného štátneho rozpočtu peniaze na svoj chod. Kruh sa uzatvára a kým blikajúce čísielko mi ukazuje uspokojivých 50km/hod, záznamové zariadenia, dobre sklaibrované, zaznamená spolu s fotkou 56km/hodinu.

Samozrejme, v prvom rade, pokutovanie NEZVYŠUJE BEZPEČNOSŤ ani pre vodičov ani pre políciu ani pre nikoho. Poviem to inak. Vymontujte si airbag a dajte si tam nožík smerujúci k hrudi. Ručím vám za to, že si nebezpečenstvo vyplývajúce z jazdy uvedomíte rýchlejšie ako pri vedomí, že máte airbag. Koľkí z vás mu veria pri rýchlosti nad 70 km/h? Nerobte to.

Motivácia je v príprave spoločnosti na to, že „vysávanie“ peňazí je vlastne normálna činnosť. Nie je to prejav pokrokovosti spoločnosti ani starostlivosti o občanov. Vôbec nie. Je to len budovanie základov na fakt, že politika týchto štátov smerovala k likvidácií výrobnej sféry, ktorá stratila svoj podiel v spoločnosti a ľudia vhodní pre túto sféru dostávajú „kancelársku“ prácu. Je rozdiel ak tato hučí na „verchušku“ za bežiacim sústruhom ako keď to robí z monitorovacieho pracoviska akejsi kamery sledujúcej spoluobčanov. Nedajboh objaví „šťastnejšieho“ suseda, ktorí sa o čosi lepšie učil, myslí mu to a jeho príjem nespočíva vo vyťahovaní peňazí z vrecák ostatných. Všeobecne sa to traduje o podnikateľoch, no v skutočnosti tí vyťahovači sú inde.

Pretože je nás hovád a svíň strašne veľa, už neplatí, že štát musí dokázať, že sme porušili zákon. Podľa konceptu objektívnej zodpovednosti sa musíme do 15 dní vyviniť my sami. Stačí, aby jedna z nás, mnohých svíň, prípadne jedno z nás hovád vyprovokoval akciu, ktorá skončí odoslaním obálky s pokutou.

Nielen prezumpcia a aj fakt, že táto spoločnosť je pokrytecká. Stačilo by mi, aby jednoducho priznali, chceme vás obrať o vaše peniaze a chceme to robiť čo najčastejšie lebo vieme, že vy sa tomu nevyhnete a postavili sme zákony tak, že raz tam spadne každý. Ak sa nám niekto vyhne, my vyplníme voľné miesto a aj tam vybudujeme stroj na pokuty a postihy. Lebo vy nám stále prikyvujete a dokonca ste nadšení. Pretože ste radi, ak sused dostane po pysku. A tí, čo už dostali, kričať nebudú, takže sa vám zdá, že je to všetko ok.

Zákonom o objektívnej zodpovednosti sme sa priznali, že my ako spoločnosť sme len samé hovadá a svine. Že nie sme schopní sa sami správať k sebe slušne a potrebujeme aby na nás dohliadali stroje. Stroje, ktoré máme v rukách my hovadá a svine.

Kruh sa uzavrel. O stroje sa nebudú starať svätcovia ale práve tí, ktorí si chcú tiež siahnuť do vrecák ľudí naokolo.

Sme v riti. Z tohto kruhu nie je východisko, milí moji spoluobčania.

Porozdávali nám za pusu vodičáky. My sme im za ne ešte zaplatili. Doviedli ku krachu hromadnú dopravu akéhokoľvek druhu. Spackali akúkoľvek dopravnú stavbu, dynamickú či statickú. A teraz si za to ešte vyberú ďalšie peniažky. Do väčšiny spoločnosti implantovali haluznú predstavu, že „tie svine sú oni, nejasná masa v autách, ktorá je izolovaná od nás dobrých“ a vlastne ani nie sú Slováci, sú to akísi záškodníci a čo horšie, nie je pravda, že jazdíme bez výnimky všetci a aj ten, čo ledva dôjde do obchodu po pár rožkov ich tam má len ak sa najazdia stovky či tisíce kilometrov.

A neozve sa nikto z politiky, nikto z polície, nikto z rôznych ústavov dopravy, žiadny novinár. Iba nás presviedčajú, že toto posiľňuje demokraciu a tak si len drístajú.

Sme v riti.

via Piki

Môže sa Vám ešte páčiť...