Podľa očakávaní je predaj Samsung SGS3 rekordný

Nie je žiadnym tajomstvom, že v segmente smartphonov sa Samsungu mimoriadne darí. Rovnako neutajíme, že Samsung má v Androide najlepšiu pozíciu a to až takú, že kľudne môžeme Android premenovať na Samsung – má najlepšie telefóny, najviac na nich zarába, najviac ich predáva. Pokrýva aj „lacáky“ ale aj tak sa zvyšok výrobcov len priživuje. Dokonca vlastne ani nemusíme hovoriť o roztrieštenosti Androidu. Pri pohľade na čísla predajov je najviac vidieť Samsung.

Prečítajte si moju recenziu Samsung Galaxy S III: povinne lepší

Podľa obchodných výsledkov SGS3 prečísľuje aj predaje iPhonov, ako nedávno uvedený nástupca tiež úspešného SGS2.

Novinka SGS III v druhom štvrťroku sa predávam takmer dvakrát lepšie ako iPhone 4S uvedený na jeseň minulého roku (tesne pred smrťou Steva Jobsa).

Podľa zdrojov pôvodného článku Samsung DODAL na trh 50,5 milióna kusov, kým Apple PREDAL 26 miliónov kusov.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Obchodne sa Samsungu darí až neuveriteľne. Oproti tomuto istému obdobiu z minulého roka je jeho zisk väčší o 79 percent a to vďaka silnému nástupu predaja po uvedení SGS III pred prázdninami!

Analytici samozrejme predpokladajú, že majitelia iPhonov čakajú na fámami avízovaný príchod nového modelu, ktorý nahradí iPhone 4S (aké boli predaje na konci roka 2011?).

Spoločný podiel Samsungu a Apple je nadpolovičný. Vzrástol z minuloročného 33 percentného podielu.

Aj keď celkový objem počtu kusov smartphonov vzrástol medziročne o 32 percent, nie je už tak prudký ako v roku 2009, kedy sa smartphony začali masovo presadzovať.

Myslíte si to, čo ja? Že nakoniec sa Samsung stane jediným prosperujúcim dodávateľom Androidu?

Môže sa Vám ešte páčiť...