Piano zasa nechce zverejniť nič zo svojej kuchyne

Opäť sa trošku rozpútali dohady okolo úspešnosti Piana a k tomu sa opäť pridali tie isté verklíky omieľajúce „prémiový“ obsah a „pôjdem inde“ atď. Tak som to nevydržal a kdesi na facebooku som pridal tento komentár. Prepáčte, že neuvediem kontext, je to pre mňa komplikované ho kompletne premietnuť, tak sa snažte si najprv kontext získať. V podstate reagujem v súvislosti s číslami z tohto článku. Ale viac na tých vytrvalcov, ktorí pri zhliadnutí slova Piano spustia svoj hluchý prejav, ktorý omieľajú bez toho, aby vnímali čokoľvek iné ako seba.

Co je to premiovy obsah? prepacte mi, je to tu ako velky budzogan ale v skutocnosti sa mi to zda byt ako zlate tela, o ktorom kazdy rozprava ale nikto ho nikdy nevidel. Nejako mi nacrtnite ako vyzera premiovy obsah? nejaka investigativa, cosi ako kazdy den rano clanok s dalsim objavom velkosti Gorily ci veci, ktore sa raz za cas zadaria Malochovi z Markizy? Alebo nejaka bigvelkasuperosobnost, ktora vyda kazdy den literarnu perlu miesto toho, co do komentarov pisu piati dnesni komentarori? Alebo ich prinutit bicom, aby nemali slabe, priemerne dni, kedy sa neda z nicoho nic vycucat, lebo nic naozaj zavazne sa nedeje a to navyse s rizikom, ze konkretne ich komentar polke ludi ideologicky nesadne? Spomenuli ste si, ako pekne na Slovensku hodnotite, ked nejaky z novinarov vyboci zo sterilneho spravodajstva a dovoli si svoj vlastny postoj premietnut do clanku? Kolko hyen sa zide zavyjat len preto, ze su z vedlajsieho lesa, a boja sa, ze ich nebude pocut? :)

takze preco tak tvrdosijne chcete spoplatnovat premiovy obsah. preco chcete ho mat najprv zadarmo a az potom pozadujete, ze ma byt spoplatneny? ved to je ten isty scenar, opat budete hucat, ze to bolo zadarmo a teraz platit a pojdete inde, lebo to ma byt zadarmo.

mna koncept spolocneho centra spravujuceho platby neirituje. je to to iste ako banky a ucty ich klientov. Naopak si myslim, ze mediom samostatne spoplatneny system je cesta peklom pretoze takych prikladov mame dost a nakoniec sa to medium venuje platobnemu mechanizmu a zabuda na svoju pracu.

Nechapem tiez celkom preco predhadzujete Pianu vobec nejaky obsah, jeho uroven, kvalitu a podobne. Piano je prostriedok pre platenie. Prezeniem to ale poviem to: keby sa tam pripojilo medium, ktore produkuje same sracky, tak je to fuk.

K Pianu som mal a mam pripomienky aj vyhrady ci navrhy, no obcas vidim a to uz hodne dlhy cas notoricky unavne rovnake namietky proti Pianu, ktore sa ako mlyncek neustale opakuju a tak nejako sa mi zdaju akoby ziadali vzdy od nespravneho ciela aby plnil to, co ma plnit niekto uplne iny. Takze ak vas serie obsah, kricte po danom mediu. ALe je jeho vysostne pravo zvolit si sposob akym bude ziskavat peniaze. Budi to vo vas zdanie, ze prave zamknuta stranka je ta komodita, ktora ma mat kvalitu? Zdaleka nie preboha ziveho. Medium sa rozhodne, ze zamkne to, trebars aj to, co je popularne a vidi v tom najlepsi prostriedok akym motivuje ludi ziskavat tam pristup. Cize to moze byt aj uplne bez obsahu – koniec koncov, ak je zamknuty obsah diskusii a vy namietate obsah, ze je nekvalitny, tak potom neobvinujte medium ale diskuterov :-) ak im stoja tie sracky za navstevu a reagovanie, neobvinujte medium, ze sa rozhodlo to vyuzit :-) ci nie?

V Piane vidim solidne postaveny koncept. Netvrdim, ze toto zarucuje uspesnost. Naozaj si nemozu media sadnut na zadok a cakat, ze z neho im cosi porastie. Naviac sa mi vidi, ze kludne si moze ktokolvek postavit konkurencny system na lepsich principoch.

Podla mna si media nakydali do vlastneho, ked sa pred rokmi rozhodli vstupit na web a v akomsi pomateni zacali preklapat svoj papierovy obsah do webu este v casoch, ked im sli predaje v stankoch.

Iste, je iritujuce, ked sukromna firma nezverejnuje svoj biznis komukolvek kdekolvek a musia vselijaki analytici tipovat uspesnost jej projektu. No ak to nerobi, nemusi to znamenat nic ine, len fakt, ze tuto povinnost nema. Mnohi kritici tento fakt radi „zabudaju“ a skor nas manipuluju do toho, ze z akehosi verejnopravneho pohladu by Piano malo svoju kuchynu otvorit. MNa to tiez zaujima, no nekricim po internete, lebo ak by sme k tomu nejaku sukromnu firmu donutili, tak by to bol verejny lync a raz moze dojst aj na inych. Vela z kritikov ma svoj vlastny biznis a malokto vie, kde vsade sa vymachali v akych kseftoch, ze? :)

Môže sa Vám ešte páčiť...