Modré z neba: instantné emócie

Je veľká skupina ľudí, ktorí takéto relácie potrebujú ako divadielko na rozbúrenie vlastných emócií. Nemajú žiadne aktívne potreby pomáhať alebo čokoľvek riešiť, pozrú si to, rozcítia sa, skončí to a sú zasa nabití energiou. Bulvár ako Modré z neba to cielene vyberá takmer od začiatku (úplné v začiatkoch to bola relácia skôr na zábavné nápady na obdarovanie ale teraz je to už silne schematická relácia – napíšem Markíze, oni mi ponúknu scenár a ideme podľa neho)

Na včerajšom modrom je podivné len to, že to NEMUSELI robiť a že už príliš okato to bolo NASROBOVANE na schému relácie. Ten dar „svadobná cesta“ už bol iba formálnym splnením podmienok ale v skutočnosti len chceli dať priestor na extrémnu tému s priamym cieľom, aby vyprovokovali ľudí, ktorí reláciu nemusia sledovať aby ich pritiahli.

To sa zdá zbytočné, fanúšikov majú veľmi veľa a neverím, že potrebovali pritiahnuť ešte viac pozornosti.

Na druhu stranu je zaujímavé, že ti, CO pristúpia na účinkovanie sú v skutočnosti nadmieru spokojní – „sú v tele“. Necítia to ako zosmiešňovanie. Takže čakať, že takíto ľudia prestanú chodiť do relácie len preto, že istá časť ľudí si z nich robí srandu alebo útočí na nich čí sa snaží vysvetľovať, že to je všetko inak, je zbytočné.

JE to komerčná relácia, silne bulvárna a určíte to vie aj značná časť fanúšikov ale im to vyhovuje, svoju dávku emócií dostanú z TV obrazovky a presne to chcú. Nemajú chuť sa „špiniť“ skutočným pomáhaním..

Včerajšie Modré z neba zjavne pritiahlo k sledovaniu aj ľudí, čo ho nepotrebujú, aj tých, čo ten typ bulváru nenávidí. Plus pridaná hodnota poriadne šťuchnutie do komunity, ktorá sa aj bez toho cíti utláčaná a automaticky pripravená na útočenie po všetkom, čo ich spochybňuje. Potrebovala to Markíza v momente, keď jej relácia je v neuveriteľne úspešnom ťažení?

Pôvodne písané ako komentár v osobnom profile na Facebooku.

Môže sa Vám ešte páčiť...