Nokia, Motorola, Apple, Amazon a Samsung

Presne v tomto poradí sa nám v septembri všetci vysypú novinky. Nokia a Motorola spravili chybu a predbehli o týždeň Apple. Samsung múdro počká a Windows 8 novinky len avízoval. Najlepší stratég je Amazon

Nokia síce zaujala tým, že nenudila jadrami a ramkami, nabíjanie konečne vopchala do mobilu. No podstatný je názor cez ceny akcií a tam je to zle. Motorola je Google, neviem to uchopiť ani hodnotiť, táto značka už nemá zrozumiteľnú stratégiu.
Apple je jasný, naivkovia budú sklamaní, no predvedie len svoj štandard, čiže svoj nový iPhone. Nič viac, bájna TV nebude, Apple vyjednáva obsah a tam ešte nemá nič dohodnuté. Samotný hardware uvoľňujú len zúfalci. Tradícia ukazuje, že nám ukážu iOS6, telefón, možno iPody ale najviac času venujú obsahu.
Takže najviacej ma vlastne zaujíma Amazon. Hovorí sa o nových čítačkách. E-ink s podsvietením. To už nie je o čom, už teraz ma majú. Nemusím to ani dlho obkecávať.
Samsung nám na jeseň sľubuje Windows 8 a toto by nás malo zaujímať nakoľko s tým nemá nikto skúsenosti. Microsoft sa nerád stavia ako partner s výrobcami hardwaru, berie ich skôr ako dojné kravy na poplatkoch. Zaujíma ma ako sa popasuje Samsung s dizajnom a zladením prístrojov s Wimdows 8. Teraz nemyslím hardwarovým ale ako bude pasovat vzhľad hw a sw.
Nokia a Motorola mínusky (nie kvôli hw), Apple pluska, Samsung držim palce divízií s W8 a Amazon tlieskam lebo pozná stratégiu ako ísť nahor.
Amazon pripravil teda novú skvelú e-ink čítačku Amazon Kindle Paperwhite, okrem toho aj nový model tabletu a to Kindle Fire HD a Kindle Fire HD 8,9″! K tomu vylepšený pôvodný Kindle Fire.

Môže sa Vám ešte páčiť...