Dobrá rada: Security Questions na konto Apple ID do iTunes

Apple ID je najdôležitejší účet, ktorý v súvislosti s iOS (iPhone, iPad, iPod ale teraz už aj svojim macom) potrebujete. Máte k nemu pripojené platobné systémy a zároveň toto konto je kľúč k všetkým vašim aplikáciám, hudbe, filmom ale aj k vašim súkromným informáciám. Princípom Apple ID totiž je, že nie samotný prístroj ale práve Apple ID je ten balík vašich nákupov a samotný prístroj s Apple ID len prepojíte. Okrem starostlivosti o prístroj sa rovnako starajte aj o Apple ID

Apple sa snaží ľudí viesť k tomu, aby ich konto nemohlo byť kompromitované (ukradnuté, zneužité).

Preto si zapamätajte názov konta, heslo k nemu ale aj záchranné otázky (security questions). Základné odporúčanie je mať tieto udaje uložené v takzvaných šifrovaných virtuálnych peňaženkách (resp. na fyzicky zabezpečenom mieste) práve preto, že je fyzicky nemožné si takéto veci pamätať.

Pre každého vlastníka iOS a OS X zariadení je dobre vedieť adresu http://appleid.apple.com/ (ale aj www.icloud.com) aby si mohli v pohode manažovať svoje Apple ID nakoľko pokiaľ sa rozhodnete k zmenám vo vašom iOS zariadení zrejme sa vám nebude chcieť v tom ponáhľaní sa zároveň si tie zmeny zapamätať.

Na tomto webe si poctivo vyplňte potrebné údaje a najlepšie tak, aby ste nemuseli premýšľať aké sú (čiže najlepšie pravdivé údaje – alebo také, ktoré bez premýšľania viete zodpovedať).

Dôležité je vedieť, že úroveň zabezpečenia sa môže výrazne líšiť podľa krajiny v ktorej je Apple ID registrovaný. Napr. pre SK a CZ sú tri kolónky na security questions ale US účet má len jednu. Rovnako typy otázok sa výrazne líšia. V prípade SK a CZ si dajte pozor, ak si zvolíte rovnaké otázky na všetky tri možnosti ale zvolíte rozdielne odpovede, tak v prípade problému jednoducho neuhádnete ktoru z tých troch vám Apple pri obnove hesla ponúka.

Vyplňte si Alternate Email Addresses – je to adresa, ktorú budete zaručene používať ešte veľa rokov. Nemala by teda byť taká, ktorú nevlastníte (napr. nie firemná alebo príležitostná). Túto adresu môže Apple vyžadovať, buď si musíte pamätať akú ste zadali alebo vám sem pošle požiadavku na potvrdenie vašej identity.

Čo robiť v prípade zabudnutia hesla? Choďte na http://appleid.apple.com/ a zvoľte Forgot your password?

Zabudli ste dokonca názov svojho Apple ID? Choďte na http://appleid.apple.com/ a zvoľte Forgot your Apple ID? Tu už ale budete musieť vedieť svoje meno, priezvisko a vaše e-mailové adresy, ktoré ste do Apple ID zaevidovali.

Môže sa Vám ešte páčiť...