Bum, bum, bum: duniaci bluetoothový Mini Boombox

Mám tu srandovnú vec. Som nadšený používateľ bezdrôtových reproduktorov, ktoré cez Bluetooth pripájam k svojim iPhonom a iPadom aby som konečne s normálnym komfortom mohol počúvať muziku bez obmedzovaní.

Tip na darček pod stromček? Tak určitéé.

Bol som skeptický, keď som začul, že Logitech vyrába MALIČKÚ krabičku, ktorá sa vraj snaží byť lepšia ako vyzerá.

Mini Boombox je bluetoothový reproduktor. V prípade tých, čo poznám a mám je to vlastne všetko, čo sa dá o nich napísať. Spárujete, pripojíte a všetko ovládanie je obvykle na pripojenom zariadení. Nanajvýš nejaká tá hlasitosť.

Mini Boombox má však v sebe baterku. To by ste vlastne asi aj čakali, je totiž maličký a veľkosť je jediným parametrom, ktorý zohľadňujeme pri jeho prenášaní a cestovaní.

A Logitech ešte pridáva. Funkcie handsfree. Pripojený telefón teda nemusíte mať ani len poruke a cez Boombox môžete plnohodnotne telefonovať.

Čo tam ale po tom. Toto by nemuselo byť najzaujímavejšie.

S prídavkami nie je koniec. V tej smiešnej malej krabičke je subwoofer. Sila? A naozaj.

Môže to maličké vôbec aspoň trošku prijateľne hrať. Katastrofa je, že áno.

Je jasné, že BoomBox nedokáže dokonale rozprestrieť zvuk do miestnosti a vždy jasne viete smer odkiaľ ide zvuk. No Boombox huláka veľmi statočne a keď som ho dal na klzkejší povrch pri maximálnej hlasitosti si aj zatancuje :-)

Jedinou podstatnou otázkou je už iba mierne vyššia cena, skôr na úrovni veľanásobne väčších kolegov. Príjemnejšia by bola kdesi pod 50 eur, čo je hranica, kedy už nepremýšľam, či to naozaj potrebujem :-)

Spojazdnenie Boomboxu je jednoduché. Vzadu má napájací konektor, nabíjať sa dá priloženým adaptérom alebo pomocou USB z počítača. Hneď vedľa je prepínač ON a OFF. Po zapnutí vpredu svieti na modro, takže nezabudnete ho vypnúť.

Horná stena je zdanlivo neinteraktívna, no po zapnutí na ňu nezabudnite poriadne siahnuť.

Skrýva totiž ovládacie prvky, ktoré sa nenápadne rozsvietnia na červeno. Takže okamžite spustíte hudbu z pripojeného zariadenia, posuniete dopredu či dozadu, nastavíte hlasitosť. No a nakoniec tlačítko na príjem príchodzieho hovoru.

Veľmi dobre si viem predstaviť ako atraktívny by mal Mini Boombox byť vo svojej cieľovej skupine. Deti so smartphonmi. Duniaca hudba v parku na lavičke. Návrat čias, keď sme behali s jazvečikmi. Kto ešte vie, čo si pod tým predstaviť?

Môžem teda potvrdiť, či je Mini Boombox dobrý? Nemám s tým problém. Je to prístroj z triedy, ktorú som prakticky ocenil. Pokrýva potreby mobilných používateľov, ktorí si chcú užiť hudbu naozaj všade aj so svojimi kamarátmi alebo len nechcú v batožine zaberať technikou príliš veľký objem.

Logitech Mini Boombox je pozoruhodná maličká a ľahko prenosná hračka s prekvapujúco skvelým zvukom, nezávislý na blízkosti elektrickej zásuvky. No kto by ju nechcel?

Môže sa Vám ešte páčiť...