BLESKOM: Acer Iconia W5 a Asus VivoTab Smart

Dnes sa mi tu zišli ďalšie dva tablety. Oba majú procesory Intel Atom Z2760, oba majú Windows 8. A obidva na to idú trošku inak.

ME400C

O Asuse viem, že má tých modelov viacej, takže pre úplnosť modelový kód ME400C, čierny, vybavený NFC, GPS, WiFi a tento kus bez 3G. Pokiaľ dobre pátram, bez priamej možnosti pripojenia dockovacej klávesnice. Krabica je malá a unboxing bude :-) Samotný tablet je robený až s upätou snahou neukazovať konektory.

ACER zasa dizajnoval svoju vec ako potomka netbookov. Takže v prvom rade dokovacia klávesnica a to s ďalšou batériou. Samotný tablet je dokola posiaty konektormi, dokonca na hranu pomestili aj servisné nápisy.

Prvý dojem: ACER vyrobil slušného dízláka a ASUS sa snažil o kompaktne vyzerajúcu placku.

Cieľové skupiny sa rýchlo rozdelia. Iconia môže nahradiť odpísaný starý netbook ajťácky zameraného používateľa. VivoTab sa bude zrejme viacej páčiť ľuďom, ktorí ho budú chcieť ako doplnok.

Nanajvýš tablet prejde modrou smrťou :)

Oživovanie ôsmych Windows je vlastne paráda. Na telefón súkromnému otrokovi, ktorý vám „opravuje počítač“ zabudnite. Najťažšie je možno spomenúť si na vaše Windows Live konto a heslo na domácu WiFi.

Obaja výrobcovia si veria a v tabletoch nie sú žiadne paličky. VivoTab Smart je konzumný stroj – napriek zabudovaným Windows naozaj hlavne toto predurčenie. Iconia sa spoľahla na klávesnicový dock s touchpadom a to musí uspokojiť – preukázateľne mu prejavujú ajťáci sympatie.

Atom NE!

Paradoxom je kolegova veta po dni práce na tablete s „plným“ Intelom. Predtým mal pár dní práve Iconiu a s Atomom. Vyhlásil, že tá bola svižnejšia. Potvrdzuje tým môj postoj, že do čriev nepozerám pokiaľ aplikácie švihajú.

Nebojte sa Atomu!

Viac obmedzuje zrejme použitý grafický čip a ešte viac RAM. No najviac subjektívny pocit aký vyvolá citlivé zladenie operačného systému s hardwarom.

Môže sa Vám ešte páčiť...