UserVoice: helpdesk a podpora rozvoja pre váš projekt

Vždy všetko nepokryjete alebo už na to nemáte. Vtedy sú naporúdzi instantné služby. Niektoré samoúčelné, niektoré sa míňajú zameraním realite. Iné sadnú rovno do šerbľa :) Uservoice pomôže už v bezplatnej verzií pravdepodobne každému komunitnému projektu. Nielen na webe, nielen verejnému ale dokonca aj firemnému.

UserVoice

Uservoice rieši tieto oblasti:

Helpdesk: na vašom webe, projekte, umiestnite nejaký „vstup“. Ten zobrazí formulár pre zúfalého používateľa. Na druhej strane je rozhranie pre ľudí vybavujúcich ich problémy. Takže problém je tiketom, ktorý si riešiteľ pridelí, môže komunikovať s používateľom, nastavovať stav problému. Klasika. Nič prešpekulované, skôr jednoduché a hľavne nemusite si taký systém zriaďovať. Pomôže hlavne v prehľade nad vybavovaním problémov v štýle, na nič sa nezabudne.

Pripomienky: systém na podanie návrhu na vylepšenie, pripomienkovanie, pridanie funkcií či zber názorov používateľov k vytvoreniu priorít v ďalšom vývoji. Používatelia podávajú návrhy (popíšu, čo by chceli), prípadne aj vy vytvoríte možnosti nových funkcií. Tie sú verejne dostupné a používatelia majú hlasy, ktoré prerozdeľujú nápadom. Pod nimi je možná diskusia.

Vy zasa na druhej strane máte prehľad, ktorý vám robí UserVoice – viete, ako populárne sú nápady, umožňuje vám reagovať, pozmeňovať, dopĺňať a hlavne k nápadom nastavovať ich status „skúmania“ a to napr. odmietať ich, preradiť k výskumu, či označiť ako realizované.

Príjemné je, že môžete mať napr. kontaktnú mailovú adresu. Keď na ňu niekto pošle mail, zaradí sa do Helpdesku ako „tiket“ k vybaveniu. Samozrejme priamo z prostredia môžete s používateľom komunikovať a Uservoice si s tým poradí.

Toto znie ako veľký drahý systém alebo keby ste si to chceli nasadiť k svojmu projektu, tak často je to náročnejšie ako váš samotný systém. Len také udržovanie verzií, zdrojov k prevádzke, či obsluhy systému.

UserVoice si však založíte ako hocijaký freemail či inú podobnú službu. Majitelia tejto služby vám dokonca pripravili skoro dokonalé podmienky. Nemusíte skoro nič vedieť, či urobiť. Poklikáte v rozhraní, dokonca vám vygenerújú embed na zabudovanie na váš web.

No a keby ste usúdili, že free je pre vás ponižujúce, tak funkcie sa rozširujú až na úroveň bežných „helpdesk“ systémov fungujúcich vo firmách.

http://www.uservoice.com/

Môže sa Vám ešte páčiť...