Aký tablet si mám kúpiť?

Prvý iPad som kúpil niekoľko dní po jeho uvedení do predaja. Už od roku 2007 som vedel, že presne toto zariadenie potrebujem.

Samsung ATIV SmartPC: kamera

Samsung ATIV SmartPC: kamera

Android

Iste. Po obrovskom trápení sa ako tak usadil koncept Androidových tabletov, keď prvé pokusy boli len nazoomované mobily. Dodnes túto platformu nechápem a nesnažte sa ju ani obhajovať :-) vieme obaja, že sa nepohneme z miesta.

Stále mám pocit, že tablety menšie ako 10″ a tablety s príliš natiahnutou obrazovkou sú neužitočné – mam viac výhrad a inteligentný človek na ne príde aj bez pripomínania.

Ja kapitolu Android uzatváram tým, že je to vec typu Lego. Pre ľudí, ktorí potrebuju okrem toho, čo sa s tabletom robieva aj istú satisfakciu v nadhodnote, ktorú ľuďom dáva Lego alebo Tamagotchi. Uspokojenie z blúdenia v samotnom prístroji bez krátkodobého cieľa použiť ho len na veci, ktoré nesúviseju s prístrojom samotným.

Myslím si preto, že Android na tablete nie je pre mňa a podľa mňa pre významnú klientelu tabletov.

No a nepopieram existenciu hlasnej skupiny fandov androidu, ktorí mi sľúbia, že mi ukážu už piaty normálny Androidový tablet, ktorý si kúpili v priebehu pol roka. :-)

Prečítajte si perex článku a spýtajte sa ma aký tablet je pre vás? Čakáte iPad? Správne.

Chcete aspoň nejaký prejav uznania? Iste. Technické spracovanie všetkých tabletov Samsungu. Všetko to mŕtve železo od nich je skvelé. Bez debaty. Len s tým Androidom nie som kamarát :-)

meme-android

Windows 8

Veľké prekvapenie a to hneď dvojité. Poprvé, že v tom tuším obrovskú alternatívu k iPadu. A zároveň mi je až trápne sledovať istú časť neviem ako označiť tú komunitu. Dobre, tak diskusní fanatici. Až smiešne odmietanie. Až podozrivé odmietanie. Také pyšne urazené.

No a potom pár hlúpych kiksov marketingu týchto tabletov a celého W8. Tie spôsobili, že sa nevyužil priestor aký tu bol na nasosanie tabletov s Windows na trh.

Pritom si to uvedomte. Pred rokmi útrpne drahé nemotorné vrajtabletové počítače (v skutočnosti nezmyselné nepodarky) a voči tomu pôsobia W8 tablety nádherne domyslene.

Ak vám teda bude nejaký guru od počítačov vykladať aké sú tablety s Windows naprd, serte na neho.

Prečítajte si prvý odstavec článku a chcete odpoveď. iPad? Trefa. Nemôžem inak, naozaj to nejde.

Dostali ste dvakrát tú istú odpoveď.

meme-ipad

Mňa moc nezaujíma, čo vám bráni mať iPad. Uznám všetky argumenty proti ale NECHCE sa mi ich počúvať ani uvažovať. Mňa k ničomu nepresvedčia. Stále budem hovoriť iPad :-) Budem rozumieť všetkým „proti“ a to vrátane smiešnych drístov o kábloch a chýbajúcej USBčke (čo je mimochodom prvý znak toho, že ten človek NECHCE v skutočnosti tablet).

Nemôžem vám teda keď poviete „ale nie iPad“ nejako prepnúť svoje vedomosti o tabletoch. Hlavne skúsenosti teda :) a nejako vydolovať niečo iné ako iPad, čo si kúpite a budete spokojní. No ja by som s tým spokojný nebol a tým pádom neviem, čo vám „poradiť“. Môžem odovzdať svoju: iPad. :-) alebo môžem povedať o tabletoch, ktoré som skúšal niečo ale preboha nepýtajte sa ma či je dobrý. No poviem, že dobrý je iPad. :-)

Ten môj „iba iPad“ postoj nie je povýšený. Je to takto: som s tým natoľko spokojný, že kým to tak je, nezaujíma ma nič iné z pohľadu výmeny za stroj, ktorý súkromne používam k tomu, čo potrebujem. Nepotrebujem sa ani v článkoch arogantne vystatovať tým, že rozpoznám taký chip a takt od toho.

Isteže, mal som na testoch veľa tabletov a mám akýsi alternatívny prístroj, ktorý by sa mi páčil, no nikde na mojom účte nevidím sumu, ktorá by preň bola určená. Takže zadarmo (dar alebo do práce) ho beriem. Domov nie.

Takto podobne je to aj s počítačmi. Skladačkové obdobie skončilo, asi ma aj bavilo, no už som naň zabudol. Nevrátim sa k nemu, lebo som zistil, že sa môžem odpútať od zbytočných vedomostí o skladaní počítačov a tým pádom aj metodach výberu toho „správneho“, ktorý môžem „rozširovať“. Mne sa to už nechce. Komp mám na veci, ktoré sa s ním dajú robiť a už sú to viacmenej veci, ktoré sa netočia okolo kompu samotného.

Tu aj dostávate otázku prečo, ak som taký nenáročný idem po tak predražených veciach :-) Holt nepochopili ste ten postoj :-) Je nenáročný ale práve v tom je aj to, prečo si človek s peniazmi trebárs kúpi auto v cene ktorého je povedzme 5 rokov servisovania. A pod tým nenáročný teda nechápem človeka, čo si kúpi v kartónoch súčiastky auta a poskladá si ho, čo má údajne byť to správne.

No nie je.

Preto vám nateraz vždy poviem, aby ste si kúpili iPad. Pretože ak si neviete vybrať sami, tak buď tablet nechcete, alebo netušíte, k čomu je dobrý a zbytočne vyhodíte hocaj menej peňazí. Aj investícia, radšej kúpim tú lacnú sračku práve preto, keby to náhodou nevyšlo.

Na to vám poviem znova iPad. Lebo ho používam niekoľko rokov a vy ešte ani neviete čo to je tablet. Nevidím plný regál rôznych jogurtov/tabletov. Vidím len regál s s mojim jogurtom/iPadom.

Môže sa Vám ešte páčiť...