Apple novinky: 37. týždeň

Apple uviedol dva nové iPhony. Viac o nich nemusíte čítať.

[display_podcast]

Podcast Apple Novinky Logo

Na utorkovom predstavení Apple najprv znovu predstavil prichádzajúci iOS 7. Terminom výjdenia môže byť 18. september.

Prvá novinka je iPhone 5C. Ide o identický hardware ako má iPhone 5 s tým, že zadný kryt je polykarbonátková vanička. Budete mať možnosť vybrať si z piatich žiarivých farieb. Tým je jasná cieľová klientela. Citeľne chýba čierna verzia.

Serióznejší vzhľad má však skutočný následník a tým je iPhone 5S. Dostal nový procesor A7. Je 64bitový s čím súvisí aj vydanie 64bitového iOS 7.

Okrem toho má ďalší čip M7 zameraný na telemetriu takže všetky možné snímače polohy, pohybu a podobne.

Predaj začne už tento mesiac, no nás nepoteší, že termíny predaja v našich krajinách sú nejasne definované do decembra.

Celkom očakávane iPhone 5 vypadol z ponuky ale zostal zástupca starej školy iPhone 4S ako definitívne najlacnejšia ale už aj najmenej perspektívna voľba. Naopak pre korporátne prostredie zrejme atraktívna.

Zaujímvavou novinkou je iWork a iLife zadarmo pre všetky prístroje predané od 1. septembra. Jediná platená súčasť bude už iba GarageBand. Skvelý krok trošku zmiatol nás, čo už máme iPhony a iPady dlho. Holt musíme si aspoň jeden prístroj túto jeseň kúpiť.

Myslím, že toľko informácií je pre vás až priveľa.

Ceny akcií Apple po uvedení klesli zrejme v očakávaní väčších noviniek. Vlastne splnilo sa všetko, čo prinášali posledné týždne fámy, čiže sklamanie sa premietlo z očakávania nejakého tajomstva. Apple zjavne netrafil 64bitovým telefónom do predstáv trhu. Holt týmto by privolal orgazmus len medzi technologickými fanúšikmi.

Apple hľadá odborníkov na slnkom poháňané prvky.

Dohadujú sa podmienky prenájmu miesta vo Svetovom obchodnom centre pre novú predajňu.

Microsoft pokračuje v útokoch proti Apple reklamami na Youtube. Tentoraz ju ale rýchlo stiahol.

Fámy vytrvalo označujú nový Apple TV produkt. Keďže ostatné predstavenie sa zúžilo výhradne na iPhony, tak nám ešte naozaj zostali iPady. A čas pre predvianočné nákupy sa kráti.

Môže sa Vám ešte páčiť...