Kto je ten chudák?

Naozaj stale nerozumiem postoju ludi: neustale vyplakava v akom je pruseri, nema robotu dobru, chcel by lepsiu, ze nema peniaze. Toto robi dlhodobo. Pri pokuse pomoct – spytam sa a co vies robit – nic nevymenuje. Co by si chcel robit – nepovie, nema predstavu. Tak mu radis, bez z hladovej doliny prec, ved to sa da urobit.

mba11-note3-iphone4

No a po mesiacoch toho pocuvania placu ako je mu zle sa pochvali, ze si kupil trebars take drahe iPhone 5S.

Mna cely cas povazuje za zazobaneho spokojneho hajzlika z Bratislavy, co nema problem, co nerozumie tej mizerii ludi s malom penazi.

Popritom JA sice MAM peniaze na 5S aj si ho zrejme kupim, no ROZHODNE by som ani SEKUNDU nespekuloval nad vecou ako je tento telefon ak by som NEMAL pracu, mal sialene podhodnotenu placu a nemal istotu prezitia. Alebo by som to neurobil vtedy ak by som sa povazoval za CHUDOBNEHO cloveka, ktory si „nemoze dovolit“.

No a popritom s tymito ludmi debatujes o tom ako vyzit a prides na to, ze oni funguju systemom – do mobilu pausal platba mesacne aspon 40 eur, casto krat DALEKO viac.

Ja zazobanec mam PAR EURovy pausal.

Takýchto príkladov na porovnanie sa vždy nájde. Ja platím mesačne zlomok spotreby elektriny ako oni. Na bývaní mám pri spotrebe ďalších energií väčšinou preplatky (čo znamená, že väčšina susedov má ďaleko vyššiu spotrebu). Oni nemajú problém nechať zapnutý 460W počítač 24/7.

Páni a dámy: predstava, že potrebujete naviac balík v tisíckach, aby ste vybŕdli z problémov. Že potrebujete robotu s platom najlepšie 5násobným, že nevidíte vo výdavku žiadnu položku rádovo v stovkách, ktorú by ste vyškrtli, táto predstava je úplne chybná.

V skutočnosti tie stovky a tisíce sa šetria v centoch a eurách. Ale systematicky.

Pamätaj na to, keď kývneš nejakému orinžu či tíbilu na ponuku „iba o euro viac ale dostanete toho tooooľko v hodnote panebože skoro sto“.

Nikdy nikdo sa nestal bohatým tým, že súhlasil s tým, že zaplatí za všetko o euro viac. Nikdy tým na nič nenašetríš ani neušetríš.

Ale to je vlastne jedno, len mi prekrista neplač do ksichtu alebo na diskusie na sme.sk aký si nedoplatený chudák a neotravuj mi tým môj život, pretože ten, čo sa krvopotne snaží výjsť z výplaty som v skutočnosti ja, ty ju len rozdrbeš a potom len NEMÁŠ.

Takze ja mam vlastne pocit, ze ten chudak bez penazi, co ledva vyjde som vlastne ja… a len chcem vediet, preco sa tento typ ludi vobec povazuje za spodinu, ktorej treba pomahat tym, ze oni neplatia VOBEC ziadne DANE a ja kurva MUSIM.

Môže sa Vám ešte páčiť...