Re: Hlavenka – Amazon – Brno

Hlavenka: „Jenomže když se podíváte na rozvržení pracovních míst v Česku a například ve Švýcarsku nebo Německu, je podíl kvalifikovaných a vysoce kvalifikovaných profesí u druhých dvou jmenovaných zemí výrazně vyšší než u nás. Že by byli Švýcaři a Němci chytřejší a schopnější než Češi? To je asi těžko akceptovatelné tvrzení, že? Takže to bude asi nějak jinak, přemýšlejte jak.“

amazon-sklad

Nebude sa vam tato moznost pacit ale poviem ju: Zeby tak, ze na tych „vysokokvalifikovanych“ miestach sedia ludia, ktori na ne nestacia ale kedze su to „najnizsie“ polozene miesta, nemaju kam „klesnut“ a kedze uz maju pocit „kvalifikovanosti“, ani nikam nizsie uz nikdy nepojdu. A tak budu prekladat slamu, co by mohli robit radsej s tym tovarom v sklade.

Neviem odkial kto prisiel na to, ze sa musime snazit dat ludom akysi dojem vysokokvalifikovanej prace, ktoru vsetci chapu ako sedme vsetci v kancloch stoj co stoj a preco sa musi popierat fakt, ze znacna cast ludi dosiahne svojimi pracovnymi ambiciami naozaj len po manualnu pracu a to hovorim bez akehokolvek pohrdania ci konotacii. Iste, mozem hovorit o zrucnom opravarovi obuvi ako o vysokokvalifikovanom remeselnikovi. Dokonca sa mozeme hrat na to, ze zaskoleny skladnik behajuci na jasterke skladom je vysokokvalifikovany. Ale preco si mame klamat?

Môže sa Vám ešte páčiť...