Elektroweb, preddavky, preplatky

Nechapem. Teda chapem. Elektroweb usetri kopec casu pretoze v papierovej dobe to funguje takto:

Energy Industry Lines

Mesacne platis za elektrinu. Myslis si, ze ZA elektrinu. Je to vsak len PREDDAVOK. Takze si myslis, ze je to suma adekvatna tvojej spotrebe, nie je tam priama spojitost. Je to len odhad. Zaklada sa na vselicom ale hlavne, ak sa o to nestaras, je to suma, ktoru ti vyrubi ZSE.

Ak sa nestaras, kazdorocne je ich finta to o kusok zdvihnut a to napriek tomu, ze vam v tom istom obdobi posielaju preplatok. Kludne aj v sume jedneho preddavku (ako u mna).

Teraz mas na vyber kaslat na to a tych kikibaki euro ciarka velafakidakimaki centov platis a povedzme si myslis, ze ano, drazie to ta drahota, aj viac minam.

Alebo na to nekasles a prepocitas si preplatok na 11 preddavkov a AKTIVNE poziadas o znizenie preddavku resp. na zaokruhlenie, aby som to mal „jednoduchsie“.

Potom sice nedostavam preplatok v sumach, ktore davaju zmysel ale kludne aj euro ci menej, ale to uz je moja vyhra v odhade.

Posledny problem ZSE uz je len v tom, ze napriek elektronizacii a elektrowebu ten preplatok tvrdohlavo donesie na papieriku postarka do schranky. Napriek tomu, ze ide o jediny oznam o preplatku, absolutne menia tok penazi – pre ludi s elektrowebom je normalne platit prevodmi, nevidim problem aby preplatok vratili tou istou cestou.

Vyzera, ze sa stazujem? stratili ste pointu.

Môže sa Vám ešte páčiť...