Kombinácia dvoch zoznamov Sharepointu do jedného

Opäť som znásilnil prastarý WSS 3.0 a dnes by ste už vizuálne nespoznali Sharepoint z toho, čo som vyrobil kombináciou dvoch zoznamov.

bazar sharepoint

Úloha znela: bežné zobrazenia zoznamov „Oznamy“ sú nudné. K tomu potrebujem naviac začleniť adhoc informácie lenže bežne to ide len ďalším webpartom mimo líniu Oznamov.

V skutočnosti ide aj na free WSS 3.0 skombinovať aj NEKONZISTENTNÉ zoznamy – nevadí, že nemajú podobné stĺpce. Len treba počítať s tým, že tie, ktoré sú s rovnakým menom budú ako jediný stĺpec ale ak máte stĺpce s rovnakou funkčnosťou ale inými názvami, budete mať stĺpce dva.

Tie potom vložím ako jediný webpart, skonvertujem na XSL a môžem doskriptovať svoje zobrazenie tradične v XSL.

Nakoniec som vymyslel, že položky Oznamov sú boxy ukladané ako dlaždice a adhoc informácie (preložte si to ako bannery) sú rozmerovo také isté boxy umiestnené v rade Oznamov takže to pôsobí integrovane.

Naviac ako bonus počítam boxy a po dosiahnutí istého čísla sa „zminimalizujú“ – miesto boxov sa začnú radiť ako obyčajný zoznam nadpisov.

Poznámka: skombinovať by mali ísť aj zoznamy z iných lokalít.

Napodiv je stále sranda robiť so Sharepointom takéto veci. Navyše sa mi nepáči trend unifikovať takéto systémy – nejaký môj vzhľad prispôsobený mojim potrebám bude vždy treba.

Prepáčte, že neuvádzam konkrétne postupy v Sharepoint Designeri – ak by bol dopyt, pokúsim sa.

Môže sa Vám ešte páčiť...