Choroba cenníkov

Odpútajte sa od škatuliek. Príliš nezabŕdnite do rozvetvovania svojho webu, nešpekulujte nad štruktúrou, keď pre ňu nemáte žiadny obsah. Veľakrát, vlastne vždy sa pýtam: A čo tam bude?

ferrariF12

Staviate nejaký rozcestník na webe a ešte nemáte žiadny obsah ale už máte rozvetvený strom šuflíkov, kam tie veci pôjdu. Nakoniec do každého z nich nájdete ledva jeden dokument či jeden odstavec textu. Niekedy nič. V najlepšom prípade tých položiek bude „až“ päť. Je nutné narobiť toľko tých šuflíkov?

Typický cenník na webe. Komu by sa chcelo tú vec riešiť ako dokument v HTML, ktorý sa ľahšie otvára a číta. To by nevadilo, lenže na weboch našich automobiliek vidieť ako zlyhal webdizajnér. On v ideálnom pominutí mysle čakal, že oni si tam dajú celú stránku cenníka. Ale oni tam nakoniec dajú jeden riadok s odkazom na stiahnutie PDF.

Všetci distribútori aut na svojich slovenských weboch. OK. Niektorí miesto toho majú „interaktívny konfigurátor“, ktorý musím preklikať, aby som sa konečne dozvedel základnú cenu.

Takže, keď nabudúce budete robiť podstránku na webe s názvom cenník, opýtajte sa: čo tam bude? A nebuďte spokojní s tým, že cenník. Predstavte si seba, že ste už prebehli desať konkurenčných webov s cenníkmi a práve vy ste sa rozhodli dať cenník nie na tretí ale na piate kliknutie…

…nebude konkurenčnou výhodou ho dať na prvý?

Môže sa Vám ešte páčiť...