Pozrel som si nové seriály The 100 a Helix za Vás. Vy už nemusíte.

Skukol som prvé diely. Vy to už nemusíte robiť a aj tak budete v obraze.

SYFY Sci Fi TV Series

The 100: zaradenie v scifi oklame fanusika. No je to skor Beverly Hills. Pozrete dva diely. V krajnej núdzi dopozerám ale takých seriálov mám viac. Napríklad Defiance a ten by dostal prednosť. Poskladané plechovky na obežnej dráhe po atómovej vojne živia zvyšok civilizácie. Pošlú sto mladistvých väzňov výsadkom na Zem. To by znelo pekne, no až pri pozeraní pochopíte, že je to tínežerská limonáda. Podľa mňa netrafila cieľovku. Mňa nie, to je jasné :-) ale netuším ako majú svietiace roje motýlikov pritiahnuť pubertálne dievčatá lebo neverím, že pritiahnu ich náprotivky.

HelixSYFY Sci Fi TV Series je už zjavne lepšie. Nie je to taká raketa ako Battlestar Galactica a opäť to klame zaradením v scifi. Je to totiž horor. Takže schéma je: šialení vedci experimentujúci s vírusmi, boj so zmutovanými kolegami. Pravdepodobne to nebude uchvacujúci kultový seriál a bude pôsobiť ako Lost po x sezónach.

Ešte k pár mierne starším:

Under the Dome: opäť klamné zaradenie do sci-fi. Ide o vzťahovú operu a po tom ako spracujete princíp kopuly, začnete kričať do obrazovky, aby scenáristi zapli postavám pri riešení ich vzťahov fast forward. Nasleduje pause, že toto nie ale už nedáte play.

Almost Human: seriál končí ale kvôli tým špičkovým FXom, čo sa zrejme nedalo ukočírovať. Príbeh vcelku funguje a vlastne je dobre, že došlo k jeho ukončeniu, rýchlo by nastúpila nuda.

Banshee: už si ani nepamätám, pozeral som pár dielov, no nezaujme takmer ničím.

Hostages: blbosť.

From Dusk Till Dawn: opäť zoseriálovanie filmu. Vcelku funkčné, no po pozretí prvého dielu som to pauzol a ešte som sa nestihol k tomu vrátiť. Viac ma baví žehlenie.

Teraz nejaké odporúčania, nech neplačete…

Masters of Sex: vec, ktorá ide pomimo hlavný seriálový tok, nemali by ste naň zabudnúť.

Fargo: je novinka a plne vychádza z filmu, ktorý bežal v 90tych rokoch. Má aj tú istú mentalitu, takže ak Vám imponuje do absurdna pritiahnutá realita surovosti, do toho. Budete sa baviť. Obvykle škodoradostne.

Na doliečenie zopár hlášok zo seriálov.

Môže sa Vám ešte páčiť...